Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 20 januari 2020

Restjes

Ik ben een fan van restjes. Totaal verkeerd als je probeert wol aan de man te brengen maar wat is er nu leuker dan zo'n restjesmand waar je prachtige kleine projectjes mee kan maken. Op mijn blog vind je onder het label restjes een heleboel voorbeelden en links. En dan deze snoezige popjes:


Deze Forest Friends zijn zo leuk, en met wat aanpassingen of andere kleuren maar je zo een nieuw knuffeldiertje! Het Engelse patroon koop je via Ravelry. De beschrijving is zowel voor rondbreien als voor "plat breien". Op zich maakt het niet uit wat voor dikte garen je gebruikt maar brei in elk geval op dunnere naalden dan op je etiketje staat aangegeven, zo komt de vulling niet door je breiwerk. 
Natuurlijk bepaalt de dikte van het garen de grootte van je popje. 
En als je toch je restjes-bak een beetje bij wil vullen, dan houd ik me van harte aanbevolen voor je volgende aankoop! 😉



PS: kijk eens verder wat deze ontwerpster nog meer maakt! 
Hier het hele overzicht!




11 opmerkingen:

  1. Schattig zeg, maar is het patroon alleen in het engels?Groetjes huiberdina

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke poppetjes en beestjes. Goed idee om ze te maken met restjes garen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. очень красивые куклы. спасибо за ссылку на описание!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heb jaren geleden zulke popjes ook gebreid, het was in de beginjaren tachtig als cadeautje voor de kindjes van de klas van mijn nu 41jarige zoon. patroon is eenvoudig maar met mooi resultaat
    groetjes
    Micheline

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik zag de popjes ook al verschijnen, heel leuk, zijn ze!

    BeantwoordenVerwijderen