Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 22 januari 2020

Overal.......

Social Media is niet meer weg te denken uit ons leven. Ook niet in het handwerkwereldje, want waar je vroeger nog een patroon moest vinden in een tijdschrift of een patronenboek in de winkel, tegenwoordig vliegen de patronen je om de oren. Bijgestaan door filmpjes, tutorials, en raad-en-daad in verschillende Facebookgroepen en op Instagram of via Pinterest. Dan kan het wel eens voorkomen dat je bepaalde ideeën of patronen wel heel vaak ziet langskomen. Een ook kan het zijn dat je denkt: hé, dat heb ik toch al eens vaker gezien (en dat is niet goed of slecht, hoor! 😉).
Zo komt er tegenwoordig nogal eens een sjaal voorbij die me doet herinneren aan een blogpost van mij uit 2013 (!!!), iets met strepen, rijgen en ruitjes..... en ook ik bedacht het allemaal niet zelf.



........én ook een link naar een gebreide variant! Minstens zo leuk!
Soms komen dingen gewoon een beetje uit een ouwe doos 😀 maar wist niemand meer waar die doos stond!


Lees die ouwe blogpost er nog maar eens op na, daar vind je alle links!





4 opmerkingen:

  1. Ja sommige dozen ontdek je soms als je weer wat anders op zij schuift. Ik vind die met de gehaakte steek (2e foto) wel heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk om steeds nieuwe patronen te vinden op social media al wordt het soms een herhaling van iets wat je eerder hebt gezien. Met het inweven kun je zoveel leuke dingen doen.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Все новое это забытое старое! так говорит русская пословица:)

    BeantwoordenVerwijderen