Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 13 januari 2020

Beenwarmers

Het is zover: de grote administratie-klus ligt er weer. En ik verzon vandaag weer van alles om er maar niet aan te moeten beginnen. Opeens hadden al die vreselijke huishoudelijke klusjes prioriteit, ik bedacht dat we vanavond een bewerkelijk stoofpotje moesten eten en ik had bijna de frituurpan een extra beurt gegeven om maar niet in de boeken te hoeven duiken. Struisvogelgedrag eerste klas, weer. Je zou denken dat je met de jaren leert, he? Welnee.......

Maar ik schopte mezelf figuurlijk achter de computer (nee, niet letterlijk want zo lenig ben ik niet) en ik beet mezelf in de cijfers. Ugh! Elk half uurtje mocht ik een paar naaldjes breien - als "beloning"!


En nu "mag" ik nog even bloggen voor ik er nog een uurtje tegenaan ga!

Op Ravelry zag ik deze prachtige beenwarmers - Nutberries Warmers van Rosemary Hill


(foto's en patroon Ravelry)

Je kunt het Engelse patroon kopen via Ravelry. Maar misschien ben je niet zo bedreven in Engelse termen? Ik zocht even terug op mijn eigen blog en vond deze beenwarmers terug die Ans maakte voor Miriam:


Je vindt het blogbericht hier terug (met de vertaling). Het patroon is gratis te downloaden via Ravelry. Ans breide met een dubbele draad 4-draads sokkengaren (100 gram). Dus dit is zéker ook een patroontje dat je kunt gebruiken voor een streng handgeverfd (sokken)garen! Heb je je al aangemeld voor ons Verrassingsabonnement? Je leest er hier alles over. (ooh, ik had natuurlijk ook gewoon kunnen gaan verven vandaag, in plaats van de boekhouding!)


Afijn, de beloning zit er weer op - aan de slag......










4 opmerkingen:

  1. Wat herkenbaar dat uitstelgedrag. Maar als de klus klaar is, voelt dat toch lekker !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh, die tegelvloer waar Mirjam op staat.... 💓💞 Maar de beenwarmers zijn ook prachtig! Je verkoopt echt geen half kilootje tijd, hè?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goh en ik maar denken dat ik als enigste mijzelf trakteer met pennetjes breien heel herkenbaar dus. Haha

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie beenwarmers.
    Herkenbaar ... om jezelf te belonen ;-)
    Hopelijk is de administratie inmiddels klaar.

    BeantwoordenVerwijderen