Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 29 augustus 2019

Van het een komt het ander....

Vandaag kwam er weer zo'n heerlijk doosje Swobbel-bolletjes binnen. Wat een timing! Want na nog een uitzonderlijk zomer-piekje a.s. zaterdag lijkt het daarna uitstekend weer te worden voor sokken en dan zijn dit wel weer héle leuke kleurtjes. Er zitten een paar nieuwe kleurencombi's bij.
De meeste bolletjes zijn 2 x 35 gram - dat is genoeg voor een paar sokken tot maat 40. Maar het kan natuurlijk zomaar zijn dat je tóch nog wat overhoudt van zo'n bolletje. Weggooien doen we natuurlijk niets en daarom vind ik het zo leuk om je de volgende sokken van Janet te laten zien!

Je breit met zo'n Swobbeltje van die hele leuke verloopsokken van roze naar grijs....


... dan hou je toch wat grijs over en dat past eigenlijk prima bij zo'n geel-groene Swobbel.
Bovendien kun je dan ook wat oefenen met 2 kleuren...



Ach, wat zonde - toch weer wat groen over....
En ook nog aardig wat wol over van zo'n handgeverfde streng!
En samen? Weer super mooie - héle unieke sokken 😀



Hier word ik zó blij van!


Natuurlijk kun je zo'n Swobbel ook "gewoon" breien:



In de winkel heb ik verschillende kleuren - in 2 x 35 grams-bollen (tot maat 40) en enkele 2 x 50 gram. Voor wie morgen of zaterdag langs komt... je hebt dan eerste keus. Ik probeer de rest dit weekend in de webshop te plaatsen.











4 opmerkingen: