Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************vrijdag 23 augustus 2019

Van start!

Gisterenavond zijn we weer gestart met de Brei- en Haakclub. Het is nog behoorlijk zomer en de schoolvakanties zijn hier nog maar net voorbij, ik had eerlijk gezegd nog niet het idee dat het druk zou worden. Maar niets is minder waar - het was vólle bak! Super-gezellig weer en het was ook erg leuk om naast de bekende ook weer nieuwe gezichten te zien.


Nieuwe plannen werden gesmeed en daarover laat ik later nog wel meer zien....


En liet ik van de week de handgeverfde strengen zien die net van de waslijn kwamen: ik moet maar snel weer aan de slag, want de strengetjes gaan echt hard. Van de Katharina-pakketjes is er nog maar 1 over en de mand met kleurtjes is al weer stukken minder vol.

Heb je nu één streng handgeverfd garen gekocht en weet je niet precies wat je er mee moet (sokken breien kan uiteraard altijd!), ik vond nog een mooi patroontje op Ravelry:


Bij het patroon van deze Stormy Sky Shawl is gebruik gemaakt van steken die weinig garen gebruiken (gaatjes/omslagen en luie wijvensteek) én er is gebreid met een grote naald zodat je de sjaal luchtig wordt en bovendien aardig groot. Wollen garens kunnen dit goed hebben.


Een één streng handgeverfde sokkenwol heb je al genoeg! Je vindt het Engelse patroon bij Life is Cosy en je vindt hier zelfs een gehaakte variant. Wil je je sjaal zo mooi en kant-achtig hebben? Vergeet dan niet om te blocken/op te spannen. 


Foto's Ravelry

Snel aan de slag? Kies dan nog een mooi uniek strengetje uit de Webshop of kom langs in de winkel.2 opmerkingen:

  1. Leuk dat het weer geslaagd was. Trouwens hele mooie omslagdoeken zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aan het einde van de vakantieperiode krijgen veel mensen weer zin in breien en haken. Dat zie jij bij jouw brei- en haakclub en aan de verkoop van die mooie geverfde garens. De sjaals zien er prachtig uit. Je hebt weer echt iets moois gevonden om te maken.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...