Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************woensdag 14 augustus 2019

Nieuwe Workshops Portugees breien

Het zal je niet zijn ontgaan dat de laatste workshops Portugees breien (3 augustus jl.) van Christel Smallegang in no-time waren volgeboekt. Midden in de zomervakantie kwamen 2 enthousiaste groepen bij elkaar in de winkel om deze techniek onder de knie te krijgen.En ik kreeg al vragen voor een nieuwe datum. Die is er nu!
Op zaterdag 14 september geeft Christel weer 2 workshops in onze winkel. 's Morgens Portugees breien- de basis, en 's middags de workshop Portugees breien - Fair Isle.

Portugees breien: de Basis

De basis: Bij deze manier van breien ligt de draad rond je nek of over een speciale breipin die je vastspeldt op je linkerschouder. De werkdraad gaat over je rechter middelvinger. Hierdoor creëer je een soort hefboom effect, wat zorgt voor een gelijkmatige draadspanning. Met je rechterhand steek je de naald in de volgende steek en je slaat de draad over de naald met een beweging van je linkerduim. Doordat de draad zich aan de voorkant van je werk bevindt, brei je je rechte steken iets anders dan je gewend bent en zijn de averechte steken ineens erg snel en gemakkelijk. Dat is ook de reden waarom men bij Portugees breien liever averecht breit! Het grote voordeel van deze manier van breien is het feit dat het minder belastend is voor je nek en schouders. Echt een aanrader voor mensen met nek-, schouder- en armklachten! 

  
Tijdens deze workshop leer je de basis van het Portugees breien. We gaan leren opzetten, ribbels breien (zowel alle nld recht, als alle nld averecht), een stukje tricot breien, meerderen en minderen en als laatste natuurlijk afkanten.  

Nodig voor deze workshop: Een paar rondbreinaalden of sokbreinaalden van 3 – 3,5mm. 
De breipin en wat restjes wol om mee te oefenen worden tijdens de workshop uitgedeeld (inbegrepen). 
Natuurlijk zorgen we weer voor koffie, thee en lekkers.

Het is wel handig om geen tere kledingstukken te dragen, zoals bijvoorbeeld een zijde bloesje, omdat je er een breipin in moet steken (of je kiest ervoor de draad om je nek te leggen, dat kan uiteraard ook).

Je kunt je voor deze workshop hier inschrijven.

********

Portugees breien: Fair Isle

Tijdens deze Workshop leer je inbreien met 2 of zelfs meer kleuren! We gaan een proeflapje breien volgens een telpatroon, heen en weer, zodat je zowel recht als averecht leert inbreien op de Portugese manier. We gaan leren hoe de draad meegeweven kan worden wanneer je langere stukken in 1 kleur moet overbruggen en we leren hoe je met 3 kleuren in 1 toer kunt breien en toch een gelijkmatige draadspanning kunt houden.

Voor deze workshop zijn minimaal 2 Portugese breipinnen nodig. 1 breipin is bij de workshop inbegrepen, de andere kun je desgewenst aanschaffen in de winkel. Het is ook mogelijk om met de draad rond je nek te breien, in dat geval heb je geen breispeld nodig.

Wat je verder zelf mee moet brengen: (rond)-breinld 3,5 (iets dunner of dikker mag ook) en 1 (of meer) Portugese breispeld(en).

Let op: Voor deze workshop is enige ervaring met Portugees breien vereist, of je hebt de workshop 's morgens ook gevolgd.

Voor deze workshop kun je je hier inschrijven.

Schrijf je je voor beide workshops in? Dan krijg je van ons gratis een lekker lunch aangeboden!

Wacht voor het inschrijven niet te lang, vol = vol!
3 opmerkingen:

 1. Kan dit ook met gewone breinaalden of moet het echt met een rondbreinaald?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee, je mag de naalden kiezen die je zelf het fijnst vindt! Lange, korte, rondbrei - het maakt niet uit!

   Verwijderen
  2. Dan hoop ik dat de workshop nog een keer op een andere datum wordt gegeven. Zou het graag leren. Deze datum kan ik helaas niet.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...