Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************zaterdag 24 augustus 2019

Nachtvorst

Zal ik eens wat bekennen? Ik ben toe aan een nachtvorstje.....! 😂
Zo'n dag dat je buiten komt en het voelt prikkelen in je neus van de kou.
Of een herfststormpje... zo'n wind waarbij je je schouders bij elkaar trekt, terwijl je de mossige geur van bladeren ruikt.
Misschien twijfel je aan mijn geestesgesteldheid, maar ik verzeker je dat er ergere afwijkingen zijn! Ik heb werkelijk genoeg gezweten deze zomer. Mijn winkelkasten liggen bovendien vol met prachtige, warme, volumineuze winterwolletjes in donkere kleuren en geen kip die er naar kijkt 😉.

Ik zal jullie heus niet lastig vallen met dikke vesten, warme kollen en wanten - dat komt nog wel...
Wat dachten jullie van een luchtige deken om mee te beginnen? Met wat gaatjes, niet te dik, niet te dun. Zo eentje voor tussendoor, voor een late zomeravond buiten?Je kunt het gratis Engelstalige patroon downloaden via Yarnspirations. Je haakt deze deken in lange banen, dus ook geen dikke dekens op je schoot - voorlopig!
Het maakt eigenlijk ook niet uit met welk garen je haakt, het patroon is eenvoudig aan te passen aan welk formaat dan ook.

In afwachting van dat nachtvorstje genieten we dan toch nog maar van de zomer...lekker met de voeten in de zee.9 opmerkingen:

 1. De warme winter bolletjes moeten nog even geduld hebben ... Maar ik snap helemaal dat het voor jou veel leuker is als klanten ze bewonderen en kopen om er wat moois van te maken.
  Geniet nog maar even van blote voeten in de zee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nachtvorst prima maar nog even wachten want wij zijn van plan de komende tijd nog van jullie eiland te genieten.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan jou goed begrijpen. Mooi he al die winterbollen weer en die kleuren. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na een lange winter snakken we naar zon en warmte. Na deze lange, hete zomer gaan we verlangen naar kou, wind en regen. Jij loopt met jouw winkel altijd voor op de komende seizoenen. Dat stimuleert jouw wens extra. Dat kan ik me helemaal voorstellen.
  In mijn omgeving hebben de kinderen nog vakantie. Voor hen en hun ouders is het heerlijk dat we nog lekker zomers weer hebben. Dus laten we nog maar even genieten van het mooie weer.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oeehhh...laat maar komen Jeanet...die vorst!!! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, deze hitte geeft niet echt aanleiding om met dikke wolletjes aan de gang te gaan. Aan een deken begin ik (voorlopig) niet. Ik maak ze nl niet af en dat is zonde. Maar gelukkig zijn er nog andere dingen genoeg te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Waarom is er geen nederlandse beschrijving?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lees de kop van dit blog nog eens even :-)
   Helaas is niet alles in het Nederlandse beschikbaar! Maar er zijn genoeg andere dingen te maken/haken!

   Verwijderen
 8. Laat maar komen die nachtvorst! Daar krijg ik weer energie van. Aan het eind van de zomer ben ik een dweil. Nergens zin meer in, nergens fut voor.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...