Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************dinsdag 13 augustus 2019

Illusie

Wat een zomer van extremen hebben we gehad! Vannacht heb ik vol verbazing voor het raam gestaan: dat er zoveel regen in een korte tijd kan vallen. Het roffelde op het dak en vanmorgen droop alles nog lang na - zéker ook die geverfde strengetjes die buiten hingen te drogen 😉. Stond ik vanmorgen vroeg weer 60 strengen uit te wringen...
Regen, wind, zon - het wisselde zich in snel tempo af vandaag. Wat een verschil met enkele weken geleden. Ik begrijp dat het voor kampeerders niet zo grappig is, maar ik functioneer met dit weer wel aardig. Ik krijg zin in nieuwe herfstprojectjes en ik zie ook bij anderen weer van alles borrelen aan creativiteit.


Jellina publiceerde het patroon van dit prachtige dekentje! Het heeft het effect van dubbelbreien, maar het is gehaakt! (Dik compliment voor Jellina, die zich weer laat inspireren en vastbijt in een brei-techniek en er dan vervolgens een haakversie van maakt)
Aan 2 kanten prachtig en een effect van diepte. Dit is echt gaaf 😍. Ik heb een sneakpeek voor de vakantie gezien en ik kan wel zeggen dat het effect in het echt nog mooier is!


Jellina haakte dit (baby-) dekentje van 85 x 74 cm met 2 x 7 bollen katoen. Eventueel ander garen kan natuurlijk ook maar kies een "gladde", ronde draad voor het mooiste effect. Het uitgebreide, Nederlandse patroon is te koop via haar Webshop. Een aanrader!


5 opmerkingen:

  1. Goed voor de natuur, zeggen we hier in huis, bij al deze regen. En uiteindelijk ook voor de mens ;-)
    Wij konden vanmorgen ook uitgewrongen worden, net als jouw strengen, toen we op de fiets zaten tijdens een flinke bui.

    Prachtig patroon. Geeft een mooi effect!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige deken. O jee dat to-do lijstje wordt weer veel langer.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...