Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 5 augustus 2019

Uitvliegen

Zoals veel volgers wel weten vliegt Miriam na de zomer uit. Ze gaat de opleiding Global Project and Change Management doen in Zwolle. Als ik 30 jaar jonger was dan wist ik het wel....
Maar ach, toen bestond deze opleiding nog niet en de dingen gaan zoals ze gaan.
Vandaag gingen we wel haar sleutel ophalen om haar studentenkamer te bekijken. Zwolle kende ik alleen van de Handwerkbeurs 😉 (en heel vroeger van Lego-world) in de IJsselhallen. Een mooie gelegenheid vandaag dus om ook de stad eens te verkennen.


We namen de trein, konden we gelijk weer even ervaren hoe ver Zwolle in trein-kilometers was.
Vér! Zéker als de treindeuren niet opengaan op het perron waar je in wilt stappen, het eerste vertragings-kwartier was gerealiseerd. Maar ach, we hadden geen haast. Ruim 3½ uur later stapten we uit in Zwolle, waar we in een kantoor in de binnenstad een sleutel gingen halen. Helaas zat ook deze deur op slot! Het duurde echter niet lang voor een vrolijke jongeman aan kwam lopen en vroeg of we een sleutel kwamen halen. Dat zal hij niet aan mijn grijze koppie hebben gezien...

Het belangrijkste hadden we te pakken, tijd om even te lunchen. Op ons wensenlijstje stond boekhandel Waanders in de Broeren, gevestigd in de prachtige 15-eeuwse Broerenkerk. Wat een prachtige plek voor een boekenwinkel!



We trakteerden onszelf op een lekkere lunch en uiteraard op een paar boeken - als je er tóch bent 😉.
Een gevaarlijke winkel, hoor!


Weer opgeladen liepen we weer richting station waar aan de andere zijde haar kamer te vinden was. Eenmaal daar aangekomen bleek dat de sleutel niet paste... we hadden wel iets met gesloten deuren, vandaag! We voelden ons ook een beetje kippig en besloten de aardige jongeman van de studentenhuisvesting maar te bellen. Die kwam op zijn scootertje aanzetten en concludeerde dat er een verkeerde sleutel aan de bos hing. Zo kippig waren we dus toch niet. Afijn, het zonnetje scheen, we wachtten rustig tot de goede sleutel werd gebracht en daarna konden wel Miriam nieuwe onderkomen bekijken. Daar moet nog wel wat gezelligheid worden gebracht maar de kamer is ruim en zag er prima uit. 




We namen de tijd om van alles op te meten, en legden een lijstje aan van dingen die ze nog nodig heeft. Met een kop vol indrukken togen we weer naar Zeeland. Pffffffttttt..... het is inderdaad écht wel ver hoor. Twee keer 3½ uur treinen op een dag is best pittig.

Over een week of 2 gaan we haar verkassen - kleintjes vliegen uit! Dat zal voor ons allemaal best wennen zijn. Maar ik kan me het gevoel nog goed voor de geest halen dat je op een bepaalde leeftijd nieuwe wegen wil gaan inslaan, het liefst even wég van thuis. En thuis blijft natuurlijk toch altijd.

Afbeeldingsresultaat voor studentenhuisvesting zwolle dortmund



14 opmerkingen:

  1. Ziet er Wel een mooie kamer uit. Dat gaat vast helemaal goed komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik lees je blog en grappig is dat bij mij meteen het gevoel van toen , toen mijn zoon het huis uit ging, weer naar boven komt.Alsof het gisteren gebeurd is. Spannend, een beetje weemoedig. Je weet dat het goed is, maar toch.... Loslaten noemen ze dat toch?? Best wel even wennen om als ouder zijnde het van de zijlijn te gaan volgen Het gevoel wat je krijgt bij die telefoontjes: Mam, ik heb een wasmachine, sta nu in de winkel, welk wasmiddel gebruik jij? Of: Mam hoe maak jij altijd de gehaktballen? En dan nu te bedenken dat die knul van toen op het punt staat om papa te worden......Inderdaad, thuis blijft, hoe dan ook, altijd thuis. En ja, het went maar het blijft bijzonder......

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh Jeanet, het zou ons verhaal kunnen zijn, hier precies net zo, en zelfs de boekwinkel, ben ik vorig jaar geweest, gewéldig!! En ja, hier ook een kamer inrichten voor zoonlief, ik vind het wel een dingetje, maar ja, zo is het leven nou eenmaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ooo Miriam wat een mooie kamer heb je zeg. Zo lekker ruim. En tja Jeanet dat wordt even slikken als ze echt vertrekt, maar fijn dat ze op zo'n mooie plek terecht komt en met de handwerk beurs heb jij een logeeradres. ��

    Gr Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Woh, wat een grote kamer!!!
    Heerlijke stad he Zwolle!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Bij iedereen komen wel herinneringen...mijn man pinkte wat tranen weg toen we 25 jaar geleden onze oudste dochter van Almere naar Leiden brachten. Maar jij hikt er nog tegenaan en Zwolle IS ver voor jullie. Sterkte!
    Zelf ging ik vroeger van Wildervank naar Utrecht, maar toen had ik al een paar jaar in Groningen gewend!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. O, wat gaat dat stil worden bij jullie... Maar ja, voor alles is een tijd en het went ook wel weer.
    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige kamer krijgt ze en ja, het is wel heeeeel ver weg. 2 keer 3,5 uur in de trein is 7 uur reizen, is bijna een werkdag. Maar och, alles went. Fijne dag nog. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Echt wel ver hoor, 7 uren trein op 1 dag, ongelooflijk!! Maar het was dan toch ook wel mooi in Zwolle, de boekenwinkel was echt top met mooie aankopen en als kers op de taart heeft Miriam een prachtige kamer om te studeren.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wij weten ook hoe ver het van Zwolle naar jullie is, maar reden deze afstand voor een tweeweekse vakantie. Niet op één dag ...
    Zwolle is een mooie stad. Haar kamer ziet er ruim uit. De gezellige sfeer creeeren komt vast goed.
    Voor jou succes met loslaten en voor je dochter een fijne studietijd in Zwolle gewenst.
    Groet, Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een enerverende dag. Wat een prachtige grote kamer heeft ze. Niet van alles op een vierkante meter gepropt. Het zal wel wennen zijn, ook voor haar hoor. Maar idd alles went. Ik heb in Maastricht de boekenwinkel in een kerk gezien. Wat een prachtig samen gaan is dat. Ik zie het op jouw foto's ook weer, wat een mooie indeling is het daar ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hee wat leuk, Zwolle is mijn stad! En ik heb het nog niet aangedurfd om een x in de trein richting jouw winkeltje te komen... Fijn dat ze zo'n ruime kamer gevonden heeft en dat uiteindelijk de deur open kon ;) Ik wens jullie veel succes met verhuizen en loslaten... en welkom aan Miriam in Zwolle!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb in Zwolle gestudeerd! Het is een erg leuke stad om te wonen!

    BeantwoordenVerwijderen