Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 6 augustus 2019

Havana

Vorige week zaterdag was het weer een drukte van belang in onze winkel. Christel gaf deze dag 2 bomvolle workshops Portugees breien. Eentje voor beginners en een workshop Fair Isle-op z'n Portugees. Er waren dames die er wel 150 kilometer voor hadden gereden! Zelfs de meest ervaren breister moest bij deze techniek weer vanaf nul beginnen en dat leverde af en toe wat rode wangen, gefronste wenkbrauwen en zuchten op - naast een heleboel geschater!



Je ziet ook hier wel duidelijk dat we de boel aardig aan de kant moeten schuiven in het Atelier om 12-14 dames een plekje te kunnen geven. Geen gelikte workshopruimte maar een werkplaats! Niet dat dat voor het breien uitmaakt 😉.



We gaan in het najaar deze workshops beslist nog een keer plannen, hou het blog maar in de gaten.

Terwijl Christel de workshops gaf, was ik bezig in de winkel. Daar trof ik Joke die een eind was komen rijden om de winkel een keer te bezoeken (je kent haar vast van Papiergaren van diverse beurzen). Ik mocht van haar deze prachtige sjaal fotograferen:


Deze prachtige omslagdoek/sjaal is gehaakt in de mozaiek-techniek, met een bol Unicat Rafiki.
Ze gebruikte de binnen en de buitenkant "tegen elkaar in" waarbij je, terwijl je vordert, de kleur steeds dichter bij elkaar komt te liggen. Schitterend!



Het patroon is (een deel van) de Havana-shawl van Tinna Thórudóttir Thorvaldsdóttir. Je kunt het Engelse patroon kopen via Ravelry. Wil je deze techniek eens uitproberen? Tinna plaatste een filmpje op YouTube van het begin en eigenlijk is dit al genoeg om deze hele sjaal te haken. Het originele patroon bevat nog veel meer structuren. 



Een bol unicat is misschien niet de meest logische keuze voor een dergelijke sjaal, maar je ziet dat het dus een schitterend resultaat geeft. Kies wel voor een kleurencombinatie met veel contrast! Deze kleur Rafiki leent zich er echt prima voor!









3 opmerkingen:

  1. Dankjewel Jeanet voor je hulp vanmiddag en goede uitleg.Altijd een plezier om je in je winkel te ontmoeten. Groetjes van Ingrid (uit Engeland) en Doris uit Antwerpen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De 150 km rit was zeer de moeite waard Jeanet! Blij dat ik erbij was, hopelijk in de toekomst nog een gelegenheid, hartelijke groet van Frieda uit Belgie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooie omslagdoek. De video is super duidelijk. Leuk weer hoor.

    BeantwoordenVerwijderen