Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 9 augustus 2019

Het begin van het einde.....

Tjongejonge, dacht ik dat ik vorige week plakte en kleefde....... maar vandáág is het nog een tandje erger. Hoewel de zon hier nauwelijks scheen is het zo klef als je maar kan bedenken en ik plak werkelijk aan alle kanten. Ik zit met de ventilator aan te typen, de papieren vliegen overal maar het zal me worst wezen. Op dit moment kan ik me niet voorstellen dat iemand óóit nog een vest, deken, warme sjaal of muts nodig zal hebben, maar gelukkig weet ik dat het héél snel veranderen kan!


Want terwijl ik aan mijn bureau zit, zie ik deze kleine vriend uit het raam! Yep, elk jaar rond deze tijd is hij er. Een teken van het begin van het einde (van de zomer). Zo rond mijn verjaardag is dat er altijd: het ruikt nét even anders buiten, de eerste tekenen van licht verval in de natuur, de kleuren vervalen al een beetje, het eerste spinrag in je gezicht als je de fiets uit de schuur wilt pakken. 
Het wordt al merkbaar vroeger donker en buiten is er een omschakeling van bloemetjes naar bessen, vruchten en zaden. Bovendien wordt het klammer en kleffer (nou, dat hebben we gemerkt vandaag). Hoewel het van mij best nog even mag door-zomeren en we zullen ook vast nog wel heel warme dagen krijgen maar ik ben ook weer blij met de komende herfst. Nieuwe plannen, nieuwe ideeën, nieuwe wolletjes, héérlijk!

Maar ik zal jullie niet lastig vallen met dikke sjaals en zo - ik hou het nog lekker neutraal! 😉


Deze leuke pannenlappen zijn een mooi tussendoortje! Het patroon is eigenlijk voor een waslapje/ dishcloth (ca 17 x 17 cm - met Catania) maar is uiteraard makkelijk wat groter te maken. Of je kiest voor bijvoorbeeld Durable Double 4 (de kast ligt vol), met dikkere katoen wordt het vanzelf wat groter en heb je een prima vaatdoekje. En natuurlijk kun je dit visje overal inbreien waar je maar wilt.




Foto's en Patroon: Deborah - Ravelry

Je vindt het gratis patroon via Ravelry. Het is een mix van tricot- en averechtse tricotsteek, waardoor de pannenlap aan de andere kant ook mooi is!  




9 opmerkingen:

  1. Heel vies aanvoelend weer vandaag en morgen een soort van zomerstorm, voor elk wat wils.
    Hopelijk nog een mooie septembermaand en dan herfst!Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, ik dacht dat het aan mijn oververmoeidheid lag dat ik zo zweette en plakte maar jij hebt dat ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik word 'moe' van de opmerkingen. Maar wat kijk ik al weer uit naar wat erná komt. Die mooie ochtenddauw met dat roze/mint streepje als de zon opkomt. De kruidige geur als je in de tuin wroet. De kalme regenbui op het afdak. De wilde wind door de zomertakken. En dan is het nog niet koud. Tijd om ervoor te gaan breien en haken. En:de planning ervoor. Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat kleffe hebben wij ook ervaren. En vandaag waaien we uit ons jasje. Ik heb de achterdeur maar vast gezet met een pot vol planten want de deur dicht is nu ook warm. Het is wat dat rare zomerweer van dit jaar. Die pannenlappen vind ik echt leuk, hoe je simpel iets heel moois kunt maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Elk seizoen heeft zijn charmes.
    Leuke pannenlappen

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heel leuk patroon , ook leuk voor een stoere kindertrui .

    BeantwoordenVerwijderen