Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 17 april 2019

Durven

Weet je wat hét grote voordeel van een stenen winkel is? Dat je eindeloos bolletjes naast elkaar kunt leggen voor de ideale kleurencombinatie. Eigenlijk niet te doen met een webwinkel (en dan hebben we het niet over het voelen gehad). Ik word altijd erg blij als klanten in de weer gaan met allerlei kleuren op de tafel. "Deze erbij of toch deze? Of allebei? En als we het omdraaien?" en zo kan er best een half uur voorbij gaan met dubben en kiezen en dan met de perfecte combinatie naar huis gaan. Vandaag was zo'n dag dat er heel veel bolletjes op de tafel lagen, héérlijk!

Soms moet je ook een beetje dúrven! Doe eens anders, ga eens uit je comfortzone! Het hoeft niet precies zoals dat plaatje uit het boek of van instagram (dat boek draag je straks toch niet meer bij je).

Ik vond bij Yarnspirations een sjaal waarbij - met dezelfde kleuren - 2 variaties worden getoond, net de volgorde anders:


Gewoon ánders maar met dezelfde kleuren in andere streepjes. En dat kan natuurlijk ook met dekens, truitjes, mutsen en noem maar op. Het is ook leuk om je inspiratie qua kleur op te doen op bijv. Pinterest - dan komt je hele verrassende dingen tegen. 
Ook op de website van Yarnspirations kun je kleurencombi's zoeken. En ook het gratis patroon van bovenstaande sjaal kun je er vinden (Engels)










2 opmerkingen:

  1. Dat één sjaal er zo anders uit kan zien door de kleuren net anders te combineren. In een stenen wolwinkel kun je de kleuren mooi bij elkaar zien. Dat is met een webshop veel lastiger, want de kleuren zien er in het echt wat anders uit.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, in een echte winkel kun je het absoluut pas echt goed kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen