Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 19 april 2019

Pompommetjes met blommetjes

Paasvakantie, meivakantie - hier in Zeeland loopt alles door elkaar. Onze Zuider- en Oosterburen die hier massaal aanwezig zijn hebben Paasvakantie (gehad) en nu hier de Meivakantie is begonnen kun je je wel een voorstelling maken hoe gezellig druk het weer is op ons eilandje in dit lange weekend.
Ondanks het prachtige weer kan het best een uitdaging zijn om deze weken met kinderen te overbruggen. Ik heb een leuke beschrijving gevonden om pomponnetjes met blommetjes te maken. Nét even anders!

(foto en idee: Honestlywtf)

Je vindt hier een uitgebreide tutorial. Er wordt gebruik gemaakt van een Clover Pompom-maker (bij ons verkrijgbaar), wat erg handig is. Natuurlijk kun je ook met kartonnetjes werken maar dat is iets lastiger werken.
Gebruik voor pompoms acryl of wol. Dat garen heeft meer volume dan katoen en je pompoms worden beter gevuld. Een heerlijk werkje voor aan de tuintafel. En als je een hele serie hebt gemaakt kunnen ze bijvoorbeeld als (tuin-)slinger gebruikt worden. Leve de vakantie 😉!5 opmerkingen:

 1. Ik vind ze prachtig! Ooit had ik ook van die pompom dingetjes. Ik zal eens even zoeken. Zo'n tuinslinger lijkt me geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Saar zijn werkelijk zeer mooie pomponnetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor de verkoop in jouw winkel is het fijn dat er weer zoveel mensen op pad zijn.
  De pompons uit dit bericht zijn echt mooi. Laatst probeerde ik pompons te maken met katoen, maar dat is echt minder mooi dan met wol of acryl. Ik ga deze zeker proberen te maken. Ze zijn leuk voor aan de rand van een tafelkleed.

  Groetjes en fijne paasdagen, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk met die bloemen er in. Ik moet ze toch een keer gaan proberen. Ik moet ook van die pompon makers hebben. Inderdaad van katoen worden ze niet zo mooi vol.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...