Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 20 april 2019

Op de versier-tour en meer.....

Ziezo, ik kan nog net even bloggen over vandaag, áls ik eenmaal zit komt er niet zo heel veel meer uit mijn handen maar ik wil jullie deze mooie foto's niet onthouden. Wat een heerlijke dag was dit!

Christel kwam vandaag een heel eind rijden om 2 verschillende workshops te geven in onze winkel.
We hoefden niet ongerust te zijn voor eventuele afmeldingen - het was wel érg mooi weer buiten - want niemand wilde deze workshops missen, en terecht! Het was volle bak in ons aangeschoven atelier.


De eerste workshop was "Versier-trucs", hoe maak je je breiwerk nog mooier. Wow, wat was dat léuk! Wat een mogelijkheden met kleurtjes, randjes, steekjes, borduren! De 2½ uur vlogen voorbij, want wat kan Christel een boeiende, leerzame workshop geven.

Af en toe werd het héél stil - terwijl iedereen geconcentreerd bezig was met al die nieuwe dingen. Maar zodra een techniek onder de knie leek te zijn barstten de lachsalvo's ook weer los.
De tijd was bijna te kort maar er moest ook even van het zonnetje genoten worden, de benen gestrekt en een broodje met soep worden genuttigd (want de meeste deelnemers bleven gewoon zitten voor de middag-worshop Portugees breien).


Dat was wel even wennen, dat Portugees breien. Eigenlijk weer beginnen alsof je nog nooit hebt gebreid maar ook nu lukte het na vaak proberen, nog eens kijken en oefenen, oefenen, oefenen...

Wat een heerlijke dag was dit! Iedereen ging vrolijk en met een hoofd vol naar huis. Natuurlijk ging de uitgebreide beschrijving mee, zodat iedereen thuis nog kan oefenen. Christel is een natuurtalent, ik kan iedereen de workshop aanbevelen. Waarschijnlijk gaan we het in de zomer nog een keer overdoen maar kun je zolang niet wachten? Christel geeft de workshop Versiertrucs ook op de Breidagen in Amsterdam en Groningen en Portugees breien bij het Koperdraadje in Alblasserdam.


De foto's van vandaag zijn weer van Annemarie (superbedankt!!)
Hier vind je nog meer foto's.
En die geweldige sjaal die ze breit vordert ook al zo mooi....


En nu is het hier ook weekend...
Hele fijne Pasen gewenst!

3 opmerkingen:

 1. Ziet er heel gezellig uit. Vrolijk pasen voor jullie hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een enthousiast verslag!
  Ook voor jullie: fijne paasdagen.

  Groet, Nellie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd leuk om nieuwe dingen te leren. Ieder begin is moeilijk, maar met wat oefening kom je er wel.

  Fijne Paasmaandag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...