Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


vrijdag 26 april 2019

Fire & Ice

Wat een rare week is dit eigenlijk, ik ben compleet de dagen kwijt! Voor ons ligt een heerlijk lang weekend (en dat is voor mij veel langer dan ik gewend ben 😉). Héérlijk, ik ga er van genieten!
Als het weer 't toelaat stort ik me even in het feestgedruis op het dorp maar ik kan me ook helemaal vermaken met wat nieuwe draadjes, hoor!


Het begin is er, ik kan je beloven dat het een heerlijk, kleurrijk iets gaat worden.
Deze week kwam er weer een flinke lading Unicat binnen, veel heerlijke lentekleurtjes maar ook gouwe-ouwe. Ik zou ze allemaal wel uit willen proberen maar dat gaat me echt niet lukken.

In onze Draadjes & Praatjes-facebookgroep liet iemand zo'n leuk idee zien van een bol Unicat! Dat wil ik graag met jullie delen. Het is een gratis patroon van RedHeart. In het Engels beschreven maar met het haakschema is het echt voor iedereen te doen.


Deze korte poncho is ideaal voor over een zomerjurkje of topje, of bijv. voor een frisse avond.
Voor een niet te grote versie heb je aan een bol van 750 meter al voldoende, maar je kunt de poncho zo groot maken als je wilt. Ben je groter of wil je echt een grote poncho? Dan kies je voor 900 of 1090 meter. En een kwart slag draaien kan natuurlijk ook 😁!


Patroon en idee RedHeart

RedHeart is een Amerikaans merk dat in Nederland moeilijk verkrijgbaar is. Maar er zijn uiteraard genoeg alternatieven

Ik ga lekker genieten van deze extra vrije dag! Ik hoop dat jullie ook kunnen genieten van een heerlijke - hopelijk droge - Koningsdag. 

PS: vergeet niet: Maandag ga ik weer de Silky Colour Cakes bestellen. Wil je nog zo'n bol voor moederdag ontvangen dan moet je dit weekend bestellen.


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee, die poncho! Die zet ik op het (eeuwig groeiende) to-do lijstje :-) Maar eerst verder breien... #SilkyColourCake #Fabulousshawl

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...