Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 17 april 2019

Durven

Weet je wat hét grote voordeel van een stenen winkel is? Dat je eindeloos bolletjes naast elkaar kunt leggen voor de ideale kleurencombinatie. Eigenlijk niet te doen met een webwinkel (en dan hebben we het niet over het voelen gehad). Ik word altijd erg blij als klanten in de weer gaan met allerlei kleuren op de tafel. "Deze erbij of toch deze? Of allebei? En als we het omdraaien?" en zo kan er best een half uur voorbij gaan met dubben en kiezen en dan met de perfecte combinatie naar huis gaan. Vandaag was zo'n dag dat er heel veel bolletjes op de tafel lagen, héérlijk!

Soms moet je ook een beetje dúrven! Doe eens anders, ga eens uit je comfortzone! Het hoeft niet precies zoals dat plaatje uit het boek of van instagram (dat boek draag je straks toch niet meer bij je).

Ik vond bij Yarnspirations een sjaal waarbij - met dezelfde kleuren - 2 variaties worden getoond, net de volgorde anders:


Gewoon ánders maar met dezelfde kleuren in andere streepjes. En dat kan natuurlijk ook met dekens, truitjes, mutsen en noem maar op. Het is ook leuk om je inspiratie qua kleur op te doen op bijv. Pinterest - dan komt je hele verrassende dingen tegen. 
Ook op de website van Yarnspirations kun je kleurencombi's zoeken. En ook het gratis patroon van bovenstaande sjaal kun je er vinden (Engels)


2 opmerkingen:

  1. Dat één sjaal er zo anders uit kan zien door de kleuren net anders te combineren. In een stenen wolwinkel kun je de kleuren mooi bij elkaar zien. Dat is met een webshop veel lastiger, want de kleuren zien er in het echt wat anders uit.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, in een echte winkel kun je het absoluut pas echt goed kiezen!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...