Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 29 april 2019

Buiten

Tjonge, dat is wel even genieten hoor, 3 lange dagen achter elkaar vrij! Een zeldzaamheidje en ik heb geprobeerd om zo weinig mogelijk werk-gerelateerde dingen te doen. Het beviel me prima...
Vandaag was ik de vrijwel hele dag buiten, ook een zeldzaamheidje eigenlijk 😉. Ik realiseerde me hoe ik dat soms mis. Vandaag was het de dag om ons tuintje aan te kleden en op te knappen. Van een echte tuin is helemaal geen sprake, door het formaat, de ligging en het hoogte-verschil (vroeger een dijk). Maar we proberen er toch wat van te maken met zomerbloeiers en fuchsia's.
Vanmorgen kochten we een flinke voorraad blommekes (natuurlijk tóch te weinig als je eenmaal bezig bent) en de rest van de dag wroette ik heerlijk met mijn handen in de aarde. Dus nu zit ik na te genieten met rode blosjes en zwarte nagels (en straks een stijf lijf uiteraard).

 

Om in de stemming te blijven! Helemaal terug van weggeweest: macramé plantenhangers kun je prima zelf maken voor je planten of als voederplankje voor de vogels. In naturel of met kleurtjes, voor grote of kleine potjes.



Bij Moois van M(i)e vind je een paar hele duidelijke tutorials, en als je eenmaal de smaak te pakken hebt kun je niet meer stoppen. Geschikt voor grote en kleine tuintjes, balkonnetjes of binnen!

In de winkel hebben we het heerlijke, veelzijdige Bobbiny-cord waar je prima mee kunt macrameeën. Aan het eind van de week komt er nog meer binnen!








2 opmerkingen:

  1. Macrame, ik heb ook past een plantenhanger gemaakt. Ik kon het nog en het staat heel leuk. Veel plezier van je tuin. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen