Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************donderdag 25 januari 2018

Rijgen

Voor wie veel in Facebook-haakgroepen rondzwermt kan deze blogpost gerust overslaan 😉. Deze sjaal is namelijk zoveel gepost dat het je dan niet ontgaan kan zijn. Maar lang niet iedereen maakt gebruikt van Facebook en/of groepen of is er even handig in. En toen Ina gisteren haar leuke rijgsjaal liet zien kon ik niet achterblijven en ik mocht wat foto's maken.


Het is een gehaakte variant van de Pfeilraupe waar ik een jaar geleden over blogde. Het patroon kun je vinden bij Kaatje Maakt (Facebook). Je kunt het patroon al vinden als je op het eerste filmpje klikt.
Het patroon is ook te vinden in de Facebookgroep Haken en Haakpatronen delen. (bij bestanden)
Het leuke van dit patroon is dat je de rijgsjaal van allerlei soorten garens kan haken - die elk weer een andere uitstraling hebben.


Foto's: Kaatje Maakt


Het patroon is verrassend eenvoudig (maar daarom misschien juist zo leuk!). 
Ina haakte deze sjaal met 3 bollen LangYarns Mille Colori (300 gram), met een dubbele draad en haaknaald 4,5. Dit is kleur 97.


Door de "knoopsgaten"op het eind rijg je de punt en klaar ben je!

Ik heb nu de losse bolletjes van deze LangYarns Mille Colori Socks&Lace ook in mijn webshop gezet. Voor de sjaal zoals Ina hem maakte heb je 3 bollen nodig. Voor wie geen Facebook heeft mag ik met toestemming van Kaatje Maakt het patroon meegeven bij een bestelling van wol.


Wie toch liever breit: Hier vind je de blogpost van de gebreide versie met links naar het gratis Nederlandse patroon (Pfeilraupe)

3 opmerkingen:

 1. Ha, ik ben blij met je blog. Ik had 'm al wel gespot, maar kon 't patroon al niet meer vinden. De gebreide variant is ook prachtig! Ja, wat leuk, zo'n eenvoudig idee en hoeveel varianten zijn hier op te maken!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hoi hoi,
  super leuk blog!, leuk dat je mee doet met de rijgsjaal hype!
  inmiddels is de eerste rijgsjaal ook gespot in Amerika.
  lieve groet, kaatje

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...