Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************zaterdag 20 januari 2018

Kabelen

Soms is een deken breien nét iets te veel van het goede. Maar soms hoeft het niet zo heel groot om toch prachtig en decoratief te zijn:


Alleen een sierdeken op de rand van je bed is ook prachtig!
Een eenvoudige kabel over de hele breedte van je bed.....


Foto's en patroon: River of Dreams - Ravelry

Ik vond het Engelse patroon weer op Ravelry waar je het kunt kopen. Ben je bekend met kabels en een beetje handig dan verzin je het gewoon zelf!

Gebreid met grof garen,vanaf pennen 10 (maar ook dat kun je uiteraard aanpassen).

Garensuggestie: Naturalia , Naturalia Alpaca of Bulky.
2 opmerkingen:

  1. Best wel een leuk idee, volgens mij lag er vroeger bij mijn ouders ook zo iets bovenop. Lag daaronder dan een glanzende doorgestikte deken misschien? Met alle dekbedhoezen ben ik het beeld een beetje kwijt.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...