Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 29 januari 2018

Vrolijkheid!

Ondanks deze sombere dag (buiten) vulde onze dag zich met vrolijkheid! Want geloof maar dat je vanzelf vrolijk wordt met een gezellige groep kleppende dames die in de weer gaan met wolletjes en kleurtjes.


Hier zie je het eerste resultaat in de spoelbak...... dit is maar een heel klein deel !

Toen het nog licht was kon ik nog wat foto's buiten nemen. Ondertussen is het pikkedonker buiten en heb ik de laatste strengen gespoeld en deze hangen nu te drogen. Jullie moeten het even met deze eerste sneak peek doen, ik krijg de andere strengen nog niet goed op de foto en ze komen niet goed uit de verf (letterlijk!) met kunstlicht.

Het kan even duren voor alles goed droog is, aan het eind van de week komen de strengen in de webshop. Deze middag gaf ons de gelegenheid om nieuwe technieken en kleuren-combi's uit te proberen, te kijken wat nieuwe draadjes "doen". Zo zijn we goed voorbereid als we in april de eerste strengen gaan verzenden voor het "Handgeverfde Verrassings-abonnement".
Wat is het leuk dat zoveel mensen durven !!  Je kunt je nog steeds abonneren, we gaan de eerste strengen verzenden rond 1 april.


Ik ga nog even opruimen, keuken ontkleuren en uiteraard regelmatig langs de strengetjes lopen en tegen ze praten (volgens mij worden ze daar mooier van 😉)

Ik geef je nog even een tip van een leuke sjaal, gebreid van handgeverfd garen. Ik blogde er al eerder over, maar wie vindt het nog terug in die 2.500 berichtjes van mij?


Dit is Martina Behm's Miss Winkle. Een zijwaarts gebreide sjaal in ribbel met een prachtige rand.
Deze sjaal is gebreid van 1 streng handgeverfd garen (ca 400 meter is ruim voldoende). 
Je kunt dit patroon (ook in het Nederlands) bestellen via Ravelry.
Overigens kun je de sjaal zo groot maken als je zelf wilt (of tot je garen op is), combineren met effen kan natuurlijk ook!


Foto's: Ravelry


Zoals jullie weten kun je alle verzamelde ideeën van Handgeverfd garen hier achter elkaar vinden.
1 opmerking:

  1. Leuk! Ik zou er zo zin in krijgen... Wie weet ooit..
    En die sjaals zijn echt wel een knipoog naar de lente!

    Groetjes, Elizabeth

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...