Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zaterdag 11 maart 2017

Berniolie-designs

Ik loop een beetje uit de pas, deze week! Maar alles heeft een reden: een bezoekje aan de HAP met een moeder die gevallen is gaat vóór bloggen 😀.

Bij het lezen van dit blog hebben jullie wel gemerkt dat patronen veel verkocht worden via Ravelry.com en Etsy.com door particuliere ontwerpsters. Wat een verschil met jaren geleden toen we afhankelijk waren van wolmerken (die overigens ook nog steeds prachtige patronen maken). Maar door het internet kunnen "kleine" ontwerpers ook hun creativiteit verspreiden en wij maken daar allemaal dankbaar gebruik van.

Een wereld gaat voor ons open door blogs en andere social media en lands- en taalgrenzen zijn eenvoudig te overschrijden. Ontwerpers maken veel patronen in het Engels omdat er nu eenmaal heel veel mensen deze taal spreken. Tja, wie spreekt er nu Nederlands - wereldwijd gezien 😉. Gelukkig hebben we een paar goede Nederlandse ontwerpers die behoorlijk aan de weg timmeren en over velen heb ik al geblogd. Vandaag laat ik weer een ontwerp zien van Bernadette Ambergen (Berniolie).Dit ontwerp heet Arrow en deze kleurstelling is prachtig voor de lente!

De asymmetrische sjaal is gehaakt van 4 bollen Scheepjes Spirit en een bol Invicta Colour (kleur 958, 1 bol à € 8,95)
Scheepjes Spirit is een iets gemeleerde draad van 56% katoen, 44% acryl met een lekker lange looplengte (3,95 per bol)En uiteraard zijn allerlei kleurstellingen mogelijk!


Dit patroon kun je bestellen via Ravelry in het Engels en Nederlands, ze zijn voorzien van duidelijke schema's. (NB Wij verkopen wel het garen, maar niet het patroon). Bernadette heeft nog veel meer prachtige ontwerpen, je ziet ze hier op een rijtje. 

Op dit moment kampt Bernadette met flinke gezondheidsproblemen en haar reguliere website is daardoor tijdelijk uit de lucht. Je kunt nog wel terecht op haar blog. Alle patronen zijn echter gewoon te bestellen via Ravelry. Ik wil jullie oproepen om dat ook te doen! De patronen zijn prachtig en ze kan wel een steuntje in de rug gebruiken. 

*********

De winnaars van de kaartjes voor Knit en Knot zijn Annelies van Santen en Cathérine de Backere. 
De kaartjes gaan z.s.m. op de post!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Jeanet
  Prachtige shawl en mooie patronen.
  Ik heb patroon Mila gekocht.
  Heb mijn shawl van de unicat klaar, de Valentijn kleur. Foto,s volgen.

  Fijne dag groeten Leny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeanet,
  wat een goed idee om Berniolie een steuntje in de rug te geven. Ik heb al vaker verlekkerd naar haar patronen zitten kijken en jij hebt me nu het zetje gegeven dat ik nodig had.
  Ik heb er nu al zin in om de mooie Dalena-sjaal te gaan maken,
  groetjes van Tineke van Dun

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een vraag welke kleur Spirit er gebruikt wordt voor de grijze variant en welke kleur Invicta Colour?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...