Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 19 mei 2016

Papagena

Deze prachtige sjaal zag ik net voorbij komen op Ravelry met de mooie naam Papagena (uit die Zauberflöte van Mozart??)

Het patroon is prachtig!

Foto's en patroon: Sybil R. - Ravelry

Het patroon is gratis te downloaden via Ravelry, en hier vind je ook alle informatie. Gemaakt met Noro Silk Garden Light of Noro Taiyo - beiden met prachtig kleurverloop. (Neem in elk geval geen garen met een kort kleurverloop - het wordt dan erg bont en het patroon valt dan weg)
Er is veelvuldig gebruik gemaakt van verkorte toeren breien.In het patroon staan verschillende links op o.a. Youtube waar de technieken worden uitgelegd.


Omdat je van onderen begint kun je de sjaal zo groot maken als je wilt. Dit wordt er weer eentje voor op mijn verlanglijstje........

4 opmerkingen:

  1. Het is alleen al een plezier om naar het patroon te kijken. Wat een mooierd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is echt een prachtige omslagdoek. Ik had hem ook gespot op Ravelry. Wie deze omslagdoek maakt, krijgt daar vast veel complimenten over.
    Handig dat jij even een tip geeft voor het verloopgaren.

    Groetjes, Margaret

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is echt een prachtige sjaal, die komt ook op mijn lijstje denk ik!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen