Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 25 mei 2016

Pi

Het is bij mij al wel wat weggezakt, maar vroeger wist ik er alles van! Cirkels, omtrek, radius, oppervlakte en de geheimen van Pi! Drie-komma-veertien-en-nog-wat. "π"
Summer is Coming heet deze prachtige ronde Pi-sjaal, gemaakt van prachtig dun garen Pelagia 

Niet helemaal eentje voor beginners, maar o-zo-mooi! Deze versie is gemaakt van 3 strengen Pelagia, een prachtig lace-garen van 70% katoen, 30% linnen. Er zit maar liefst 440 meter op een strengetje van 50 gram ( 7, 95 per streng). Je vind het gratis Engelse patroon op Ravelry en bij aankoop van het garen krijg je de Nederlandse vertaling erbij.


De kleuren op de foto zijn niet optimaal, het zijn de kleuren jeansblauw, oud-rood, naturel en donkerpaars. In het midden licht een zachtgroen met een klein vleugje rood erin.

Omdat er zoveel meter op dit strengetje zit, is het ook erg geschikt om mee te haken! En katoen met linnen is natuurlijk een ideale combinatie voor de zomer. Er is nu ook een patronenboekje beschikbaar met modellen van verschillende garens van Borgo de Pazzi, waaronder de Pima-katoen, de Fresco en deze Pelagia.


3 opmerkingen:

  1. Wow, kunst voor gevorderden ;o)! Wat is deze sjaal prachtig.. ik vind het een echte trouw-sjaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat je daar ook heel mooi mee kunt weven, voor een inslag voor een zomershawl.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tjeetje zeg, wat een kunstwerken! Ik zou het zo aanzien voor een bruidssluier oid! En dan toch maar van 3 strengen garen... Super!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...