Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 30 mei 2016

Kleurtjes

Aan het eind van de week liggen er weer stapels handgeverfde strengen in de winkel. De laatste moeten nog drogen (en buiten is even geen optie....).
Ik wordt altijd prompt verliefd op strengen met kleurtjes, maar het is soms nog knap lastig om een patroon te vinden waar het garen mooi uitkomt. Deze prachtige kol wil ik je niet onthouden:


Voor deze kol werden 2 verschillende strengen handgeverfde sokkenwol gebruikt: eentje mét en eentje zonder glittertjes, ook met verschillende kleurtjes. Voor de kol werd de Linnensteek gebruikt (goede uitleg bij Jellina). Deze kol is heel wijd en kan wel 3 of 4 keer rond je nek. Haak de linnensteek in elk geval met een veel grotere haaknaald dan op je etiketje staat! Hier is nld. 5 gebruikt.


De kol is afgewerkt met een sierrandje van effen sokkenwol. Improviseer een beetje met het aantal lossen dat je opzet, en wissel elke toer van draad. Je krijgt zo een prachtig geweven effect!


Deze foto nam ik héél vroeg 's morgens toen het ochtendzonnetje nog maar net in de winkel scheen.


Toch liever breien? Bij Wieke vind je een prima uitleg! En in het 2e Magazine staan hele leuke toepassingen. Zowel het magazine (ook deel 1 is er nog) als de handgeverfde garens zijn vanaf eind van de week in de winkel verkrijgbaar. 

En ik krijg steeds meer voorpret......we hebben vandaag hele leuke verrassingen voorbereid voor zaterdag, wordt vervolgd! :-) 
1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...