Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 9 mei 2016

Rustig

Wat een heerlijke dagen hebben we achter de rug. Nu het een paar dagen mooi warm weer is geweest kan ik me niet voorstellen dat het ooit weer koud wordt...... :-)
Wat went dit snel, he? Slippers, zomerkleren, zonder jas naar buiten, buiten eten, ramen en deuren open. Echt, van mij mag het zo blijven tot oktober. Vooruit dan, af en toe in de nacht een gezonde bui regen voor de moestuin......
Wat minder snel went is het gezoem, gedruis, gebrom in mijn hoofd en de slechthorendheid. Het speelt echt heel veel op de laatste weken (zomer, hormonen????) en wekelijks lig ik wel een dag plat met een flinke draai in de bol. Dat went niet! :-(
Mocht je op een antwoord of een bestelling wachten: het komt er aan! Het heeft een reden.


De mei-vakantie is weer voorbij, terug naar structuur en regelmaat...........nou, voor zover mogelijk dan in huize Jaffari (zeg maar nooit). Zoonlief vertrok wel weer heel vroeg naar school en dochterlief zette ik vanmorgen om kwart voor 6 op de bus naar Engeland met haar schoolklas. Tja.....
"Dag mam, we hebben nu geen wifi hoor!" (De vraag is of ze dat erg vindt) "Dag kind, veel plezier!"
En het is verbázend hoe snel een tienerkamer binnen 1½ dag weer kan veranderen in totale chaos. De Keniaanse rode aarde ligt zelfs bij ons boven.

Je begrijpt wel dat hier een week nooit rustig verloopt. Gewoon nooit, never, nimmer. Binnen 5 dagen 3 keer om 5 uur opstaan hakt er ook wel in. Ik droom wel eens van voorspelbaarheid, zekerheid, vastigheid, orde en rust. Het blijft bij dromen, denk ik.

Nou ja, áls het ooit komt dan nestel ik me op maandagmorgen in de zon op een tuinbankje. Ik haak en brei dat het een lieve lust is en leg mijn moede voeten op zo'n voetenbankje:

Stunning! Crochet granny square stool covers I have granny squares my grandmother made. I see a project in my future.:
(bron helaas onbekend)

In de serre (is er niet, maar dromen mag...!) staat dan dit stoeltje:


of misschien wel deze (als ik dat toch droom, dan over een gróte serre met een gróte stoel!)

Van Sanna en Sania

en op de tuinbank deze kussentjes:
could use any granny square pattern:
Bron onbekend.

Niet zoveel patronen, maar wél veel inspiratie (en dromen....)

Fijne avond allemaal, tot morgen!

6 opmerkingen:

 1. Petje af dat je dan ook nog dit blog bijhoudt en patronen zoekt op het wereldwijde net!😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke patroontjes weer. Nu ik eindelijk granny's heb leren haken is het zo verleidelijk. Maar eerst moet mijn Kenya sjaal af met de unicat en dat is ook een heerlijk project. Wat een mooi garen is dat unicat.
  Terwijl ik jouw verhaal lees over het gesuis, gepiep en gebrom in je hoofd moest ik aan een collega denken. In het dagelijks leven mag ik nl zieke medewerkers begeleiden en bij 1 collega met Tinnitus (dat gepiep en gebrom in je hoofd) kwam onze arbeidsdeskundige met de tip om eens met GGMD te gaan praten. Zij zijn nl gespecialiseerd in dit soort klachten. Mijn collega is er niet vanaf maar voelt zich wel een stuk beter door hun hulp en aanpassingen. Misschien denk je nu, waar bemoeit dat mens zich mee, nou dan hoop ik dat je niet boos bent maar misschien heb je er wat aan. Je vindt ze op www.ggmd.nl Heel veel sterkte in elk geval en weer bedankt voor alle mooie patronen. Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat vervelend dat het gepiep en gebrom zo sterk opspeelt. Echt naar voor je.
  Ik kan me voorstellen dat je soms droomt van rust, regelmaat, voorspelbaarheid, maar ja, in een gezin met kinderen is iedere dag weer anders. Jullie hebben er ook nog de hactiek van jullie eigen bedrijf bij, waar ook van alles gebeurt. Toch denk ik dat je na wat rust toch weer het levendige leven gaat opzoeken.
  Wat heb jij mooie, fijne dromen.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt vervelend weer dat je zoveel last hebt van gebrom en draaiingen. Doe maar rustigaan, de mensen moeten maar een dagje langer wachten op hun bestelling dan, maar er is een reden! Wat een leuke patroontjes toon je ons met de granny's, weer heel veel inspiratie!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, zelf heb ik regelmatig last van migraine. En het viel mij op dat dit in de lente veel erger was dan in andere jaargetijden. En toen ik er op begon te letten, bleek ook dat ik meestal een aanval kreeg als er een hoog drukgebied boven Nederland was. Dus een (niet geleidelijke) overgang van weertype kondigt voor mij meestal een aanval aan.
  Misschien heb jij dit ook, dat je hersens gevoelig zijn voor de luchtdruk of overgang van weertype. Ben benieuwd naar je bevindingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ondanks alles houd je alles toch maar mooi draaiende. Hopelijk wordt het snel rustiger in je hoofd. Zeker voor 4 juni anders kun je niet eens genieten van de gezellige maar o zo drukke dag die er dan bij jullie is. Wanneer de kids uit huis zijn en op eigen benen staan komt de o zo gewenste rust en regelmaat een beetje terug. Dus houd moed :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...