Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 31 mei 2016

Brei- en Haakfestival - even praktisch.....!

Het gaat nu echt wel opschieten, voor we het weten is het al zaterdag. De voorbereidingen zijn in volle gang en we werken een slag in de rondte om alles op tijd klaar te krijgen. Er komt nog aardig wat bij kijken :-) Elke dag wordt de buienradar en de vooruitzichten gecheckt, het ziet er niet verkeerd uit - even duimen dat het droog blijft! (oei - die plens water van gisteren liever niet).


Gisteren waren we druk in de weer met het vullen van de shoppers. Bij aankoop van € 15,00 krijg je zaterdag een grote tas mee met daarin een paar héle leuke aardigheidjes! Hierin kun je je wolletjes kwijt, maar wie weet doe je nog andere aankopen in Arnemuiden :-)
Misschien scoor je wel een leuk stofje voor de voering van je gehaakte tas of val je voor de zijde naai-garens? Er liggen hele leuke aanbiedingen klaar....Verder hebben we nog een paar praktische tips voor zaterdag:

- Parkeren. Omdat we de Markt "bezetten" met tenten, stoelen en tafels kun je zaterdag niet voor de deur parkeren. Arnemuiden is niet groot, je kunt je auto parkeren in de buurt. Bij de Emté-supermarkt (Clasinastraat) is een grote parkeerplaats, maar ook in de Burg. Hackstraat en op het Havenplein kun je terecht. Aan de Zuidwal wordt gewerkt, je kunt daar niet doorrijden.
- Uiteraard is ons dorp ook prima te bereiken met de fiets of trein! De trein rijdt elk half uur en het station is op loopafstand. 
- Kom je met de auto, dan is het misschien slim om een klapstoeltje mee te nemen. We proberen zoveel mogelijk zitplaatsen/stoelen te verzamelen maar ik heb echt geen idee meer hoeveel mensen er komen.
- Even de benen strekken op deze middag? Of komt je partner mee die het na een kwartiertje wel heeft gezien? Deze middag is het Museum  en de Werf open. Enthousiaste vrijwilligers vertellen je van alles over de geschiedenis van Arnemuiden. En uiteraard kun je even langs bij de verschillende winkeltjes.

Wat kun je deze middag allemaal doen? Nou - vooral mede-handwerksters ontmoeten. Neem je werkstukken mee, inspireer anderen! 
Verschillende (Scheepjes-)blogsters komen ook, je kunt ze het hemd van het lijf vragen. Wieke neemt veel mee uit haar nieuwe Wieke-magazine maar ook een aantal items uit het Scheepjes-boekje Yarn (ontworpen door Annelies Baes) zijn er! Annelies wil je er van alles over vertellen.

Ben je bezig met de Mix 'n Match 2016-deken? Neem 'm mee! Jolanda en Naomi zijn er ook weer en willen je van alles vertellen over de steken van deze prachtige deken. Misschien kun je het randje van deze week bewaren om samen te haken.


Foto
Jellina geeft deze middag een doorlopende gratis workshop (geholpen door Atty, Annelies en Kirsten) Mini-mandala's haken die je werkelijk voor van alles kunt gebruiken! Schuif aan en haak lekker mee. Neem in elk geval een haaknaald 2,5 en 3,5 mee (lees op Jellina's blog alle info). Er liggen heel veel bolletjes klaar Catona om uit te proberen.


Verder zal er een tafel zijn met garens van Borgo de Pazzi, je kunt op deze garenproeverij de Pima garens uitproberen (er komen nog 2 varianten bij!), maar ook de Fresco en Pelagia. Er zijn modellen aanwezig zodat je kunt zien hoe het garen uitkomt. Neem een haaknaald 4 of 5 mee, of evt. breinaalden in deze dikte.

Uiteraard is de toegang gratis, wij zorgen ook voor de koffie, thee en wat lekkers erbij.
Wij hebben er heel veel zin in! 


20 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanet. Gestern habe ich erfahren , das mein Sohn mich nach Arnemuiden bringt . Ich freue mich , das ich an Deinem Fest , teilnehmen kann . Bis Samstag . Liebe Grüße Martina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zal gezellig worden ik hoop te komen groetjes Mieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zal gezellig worden ik hoop te komen groetjes Mieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel plezier en succes gewenst! Kan er helaas niet bij zijn. 😣

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel plezier en succes gewenst! Kan er helaas niet bij zijn. 😣

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Rita en ik en nog een paar dames komen speciaal van uit België, het zal mijn eerste keer zijn, ik kijk er al naar uit
  groetjes
  Micheline (kruissteekmieke)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zal een kaarsje branden dat jullie op z'n minst droog weer hebben....en ja ook voor ons ( kleinkinderen treden op tijdens schoolfeest). Succes.
  Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet zaterdag helaas werken. Leuk werk hoor maar ik hoef maar 1 of 2 keer per jaar op zaterdag en dat is dit jaar toevallig net de 4de...

  Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. We duimen voor droog weer!!! We komen zeker op tijd, vertrekken van 's morgens en verheugen ons erop!! Tot zaterdag!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk! Ik ben s morgens in Dordrecht. ..das al een aardig endje op weg toch? ;) Dus als alles een beetje meezit kom ik ook een kijkje nemen. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O Dordrecht? Dan is het nog twee keer links :-) zou leuk zijn!!

   Verwijderen
  2. Ja toch...appeltje eitje ;)

   Verwijderen
  3. Ja toch...appeltje eitje ;)

   Verwijderen
 11. Oh oh oh, wat klinkt het allemaal heerlijk! Zo jammer dat het zo ver weg is en ik echt niet kan... :( Wie weet een volgende keer want het lijkt me zo leuk om jouw winkeltje een keer te bezoeken! En wanneer kun je dat nou beter doen dan met zo'n spektakel!
  Heel fijne dag gewenst met z'n allen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super leuk!
  Vrijdag ben ik al in Arnemuiden, ik heb er veel zin in

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk!
  Vrijdag ben ik al in Arnemuiden, ik heb er veel zin in

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat klinkt dat allemaal leuk als je dat zo leest. Zo jammer dat het zo ver weg is. Iedereen die gaat wens ik heel veel plezier. En jou natuurlijk ook Jeanet.
  Groeten uit Zwolle

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Bof ik even dat ik gewoon op mijn fiets kan stappen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...