Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 24 mei 2016

Van ver.....

Wat je van ver haalt is lekker - zo luidt het gezegde. Gaat lang niet altijd op, maar deze doos-van-ver is écht heel lekker! Verzonden vanuit Estland (altijd een verrassing of er ook in zit wat ik had besteld) en dit is echt een doos met smaak :-)


Ik ben dól op deze strengen van Aade. Die kleuren... die mogelijkheden....! (En hoe geweldig dat ze al dat overbodige plastic achterwege laten). Jammer dat ze geen streng "tijd"  erbij hebben geleverd.
O.a. deze kleuren zaten er weer bij (ik zie al dat ik ze niet allemaal heb gefotografeerd)


Het was nog aardig proppen om ze bij de strengen te krijgen die er al hingen. Volle bak daar aan die muur. Bedenk bij deze strengen dat ze niet bont zijn (dat lijkt zo op de streng) maar juist heel langzaam verlopen. 


Geweldig mooi om Fair Isle mee te breien (zooooveel voorbeelden te vinden op het net), maar zéker ook om andere breisels mee te  maken waarbij het kleurverloop prachtig uitkomt.

Deze Sea Dragon shawl vond ik op Ravelry, van Close2You. Het patroon is ook te koop via Ravelry. Erg leuk om te zien dat dit patroon van zoveel verschillende garens kan worden gebreid!


Dit blijft ook een van mijn favorieten is deze: Van dezelfde kleur als hierboven met ecru:

Foto: Ravelry (KnittingFivaGirl), 
patroon: Stripe Sudy Shawl van Vera Välimäki)

Zucht, of deze Dreambird?? (Patroon te koop via Ravelry, ook in het Nederlands!)


Zie je wel? Wat van ver komt is héél lekker!De strengen zijn allemaal anders van gewicht. € 7,00 per 100 gram (de meeste strengen zitten tussen de 180 - 250 gram) 100% wol, naalddikte 3-3.5mm, 23 steken op 10cm.
400 meter per 100 gram.
Nog meer ideeën op dit blog vinden met dit garen? Je vindt het allemaal onder het kopje Aade

2 opmerkingen:

  1. Vanmorgen in je winkel genoten van alle mooie garens die je hebt. Je roept wel steeds dat je een kleine winkel hebt (klopt ook), maar je hebt een grote variatie in mooie garens. Ik geniet nu al van het idee dat ik straks een mooie omslagdoek van het Norogaren heb.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...