Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 30 mei 2016

Kleurtjes

Aan het eind van de week liggen er weer stapels handgeverfde strengen in de winkel. De laatste moeten nog drogen (en buiten is even geen optie....).
Ik wordt altijd prompt verliefd op strengen met kleurtjes, maar het is soms nog knap lastig om een patroon te vinden waar het garen mooi uitkomt. Deze prachtige kol wil ik je niet onthouden:


Voor deze kol werden 2 verschillende strengen handgeverfde sokkenwol gebruikt: eentje mét en eentje zonder glittertjes, ook met verschillende kleurtjes. Voor de kol werd de Linnensteek gebruikt (goede uitleg bij Jellina). Deze kol is heel wijd en kan wel 3 of 4 keer rond je nek. Haak de linnensteek in elk geval met een veel grotere haaknaald dan op je etiketje staat! Hier is nld. 5 gebruikt.


De kol is afgewerkt met een sierrandje van effen sokkenwol. Improviseer een beetje met het aantal lossen dat je opzet, en wissel elke toer van draad. Je krijgt zo een prachtig geweven effect!


Deze foto nam ik héél vroeg 's morgens toen het ochtendzonnetje nog maar net in de winkel scheen.


Toch liever breien? Bij Wieke vind je een prima uitleg! En in het 2e Magazine staan hele leuke toepassingen. Zowel het magazine (ook deel 1 is er nog) als de handgeverfde garens zijn vanaf eind van de week in de winkel verkrijgbaar. 

En ik krijg steeds meer voorpret......we hebben vandaag hele leuke verrassingen voorbereid voor zaterdag, wordt vervolgd! :-) 




1 opmerking: