Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 1 juni 2016

Mirai

Zo in de aanloop naar zaterdag vult de winkel zich nog eens extra met nieuwe kleurtjes, bolletjes en strengetjes. Ik probeer van zoveel mogelijk garens iets te maken of te laten zien, want op een bolletje ziet een draadje er soms héél anders uit dan gehaakt of gebreid. Gelukkig hoef ik niet alles zelf te doen, ik krijg heel veel hulp! Zo breide Ilse van Noro Mirai (kleur 8) dit leuke kussen:


Dat ziet er toch anders uit als op een bolletje, vind je niet? Hieronder zie je van links naar rechts de kleuren (vlnr) 8, 5, 4 en 1.

Voor dit kussen (ca 40 x 40 cm) heb je maar 1 bol nodig, er zijn 80 steken opgezet met nld 4mm. 
Met een paar houten knopen is het afgewerkt (puur voor de sier). Het kussen is voornamelijk gebreid in tricotsteek, maar de eerste en laatste 6 steken van de naald zijn recht. Aan het eind zijn nog een aantal toeren recht gebreid, zie de foto hieronder.


Mirai is een typisch Noro-garen: kleurrijk, ietsjes onregelmatig en hetheeft een authentieke uitstraling. Bovendien is de Mirai ook nog eens erg zacht, dat kan ook niet anders met 40% katoen, 25 % zijde, 25 % viscose en 10 % polyamide. Op een bol van 100 gram zit maar liefst 300 meter, € 15,95 per bol.

Dit garen is ook erg geschikt voor kleding. Voor een truitje met korte mouwen heb je 3 - 4 bollen nodig. Kun je niet langskomen? Dan mag je natuurlijk altijd bestellen door te mailen.

1 opmerking:

  1. Wat een mooi garen Jeanet, mooi kleurverloop! Tot zaterdag, ik kom zeker langs!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen