Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 1 juni 2016

Mirai

Zo in de aanloop naar zaterdag vult de winkel zich nog eens extra met nieuwe kleurtjes, bolletjes en strengetjes. Ik probeer van zoveel mogelijk garens iets te maken of te laten zien, want op een bolletje ziet een draadje er soms héél anders uit dan gehaakt of gebreid. Gelukkig hoef ik niet alles zelf te doen, ik krijg heel veel hulp! Zo breide Ilse van Noro Mirai (kleur 8) dit leuke kussen:


Dat ziet er toch anders uit als op een bolletje, vind je niet? Hieronder zie je van links naar rechts de kleuren (vlnr) 8, 5, 4 en 1.

Voor dit kussen (ca 40 x 40 cm) heb je maar 1 bol nodig, er zijn 80 steken opgezet met nld 4mm. 
Met een paar houten knopen is het afgewerkt (puur voor de sier). Het kussen is voornamelijk gebreid in tricotsteek, maar de eerste en laatste 6 steken van de naald zijn recht. Aan het eind zijn nog een aantal toeren recht gebreid, zie de foto hieronder.


Mirai is een typisch Noro-garen: kleurrijk, ietsjes onregelmatig en hetheeft een authentieke uitstraling. Bovendien is de Mirai ook nog eens erg zacht, dat kan ook niet anders met 40% katoen, 25 % zijde, 25 % viscose en 10 % polyamide. Op een bol van 100 gram zit maar liefst 300 meter, € 15,95 per bol.

Dit garen is ook erg geschikt voor kleding. Voor een truitje met korte mouwen heb je 3 - 4 bollen nodig. Kun je niet langskomen? Dan mag je natuurlijk altijd bestellen door te mailen.

1 opmerking:

  1. Wat een mooi garen Jeanet, mooi kleurverloop! Tot zaterdag, ik kom zeker langs!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...