Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 19 december 2015

Voorbereiden....

Misschien ben je deze dagen druk bezig met het voorbereiden van de Feestdagen. Versier je je huis, zoek je recepten, maak je lijstjes voor boodschappen of schrijf je stapels kerstkaarten?
Wij verheugen ons op een paar dagen vrij, eventjes niet gestoord worden door de winkelbel, mailtjes en telefoontjes. Helemaal los van het werk ben ik nooit, denk ik - tenslotte is het ook mijn passie en hobby :-)
Ik heb een onmogelijk lange lijst van dingen die ik wil gaan doen in deze dagen - en misschien haak of brei ik wel helemaal niet. We zien het wel.
Mocht je voor de Feestdagen toch nog een wolletje in huis willen halen: wij zijn volgende week nog open van dinsdag t/m donderdag, daarna gaat de tent even dicht tot en met 1 januari.
Dus probeer ik je tot die tijd nog een paar leuke ideeën aan de hand te doen, stel je voor dat je stil gaat zitten :-)


Deze sjaal is super-eenvoudig, maar ideaal als je niet heel erg wil/kan opletten of tellen. Deze smalle Baktussjaal is gemaakt van 1 streng/bol Aade of Kauni-garen, gemaakt volgens een patroon van Drops. Als je de sjaal in Tricotsteek breit gaan de randen wat krullen, maar dat is bij deze sjaal helemaal niet erg. Alleen ribbels breien kan natuurlijk ook. Aade Rainbow is bij ons volop op voorraad, maar ook andere kleuren.
De kleurtjes doen het, patroon is simpel: ideale combi!


Hetzelfde patroon en garen, met een witte streepvariatie!

Of kies je een projectje uit een van deze prachtige boeken van Rowan? Ik ben zelf heel erg enthousiast over dit boek, patronen van Martin Storey (€ 15,50). Hoe eenvoudig toch zo supermooi kan zijn, kijk nou naar die sjaal :-)
Het boek staat vol met truien, vesten en accessoires met variaties erop. Alle patronen zijn geschreven voor de kwaliteiten Creative Focus en Pure Wool Worsted. Een prachtig boek met tijdloze basispatronen waar je eindeloos op kunt variëren. Het boek is geschreven in het Engels, maar een complete Nederlandse vertaling wordt meegeleverd.

SkylandCorona
DriscollBellerose

Een ander nieuw boek van Rowan met mooie patronen (van de dezelfde ontwerper) is dit:

Easy DK Knits

Een boek met prachtige basisontwerpen, geschikt voor DK-gewicht draad (breien op 3½ mm).
Je vind alle ontwerpen uit dit boek hier op en rij (€ 15,50).

Paddington

Liever iets voor baby's breien? Er is een ontzettend leuk boek verschenen van Kiki Visser (€ 16,95)Je begrijpt nu al wel dat ik mijn Kerstvakantie heel goed ga besteden :-) Fijne zondag nog!5 opmerkingen:

 1. Fijne vakantie, geniet van de Feestdagen en de 'vrije' dagen ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige dingen om te breien. Het is dat ik meer van het haken houdt.

  Fijne kerstdagen, een goede jaarwisseling en een uitmuntend 2016, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige simpele sjaal is het, ook het breiboek heeft van die prachtige patronen :-) Maar eerst afmaken wat er nog ligt en dan weer verder. Tenminste dat heb ik me voorgenomen :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geef je ons weer een hoop inspiratie mee Jeanet en die nieuwe boeken, wow, echte wondermooie breipatroontjes om van te snoepen!! Geniet van de feestdagen en brei ze!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige sjaals en die kleuren zijn echt super.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...