Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 1 december 2015

Dubbel

Deze kol staat iedereen goed :-)
Wat een leuk ontwerp, met deze 2 lagen.


Je vindt het gratis patroon bij Moogly, beschreven in het Engels maar met ook een haak-schema voor het kant-achtige deel. 
De kol is gehaakt met een merino (lekker zacht!), een vergelijkbare merino is bijv. Schachenmayr Merino  Extrafine 120. (ca. 2 à 3 bollen van 50 gram voor de effen zijde, 2 bollen voor het kant).


Uiteraard kun je ook heel ander garen gebruiken. Pas dan het aantal steken en je haaknaald aan.
Neem niet te dik garen, want het wordt wel een dubbel-laags kol.5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke kol. Best een beetje chique met dat kant.
  Groetjes, Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke kol, echt een model dat iedereen wel gaat mits je de kleuren wat aanpast.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gaaf hoor.. ik wou mijn sjaaleigenlijk voeren met fleecestof maar dit is ook erg leuk..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...