Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 11 december 2015

In de war...

Nou niet gelijk schrikken na het lezen van de titel van deze blogpost. Zo erg is het nu ook weer niet met me,.. :-)
Mijn to-do-lijstje voor morgen is bijna klaar. Bijna hè, ik ben niet perfect.... Vanmorgen dacht ik nog ruim voor op schema te liggen, maar Jeanet zou Jeanet niet zijn als dat schema hopeloos blijkt te zijn.
Vooral die etalage bleek een struikelblok. Ali had het atelier echt nog nodig vandaag (en mijn hulp), dus ik begon al te laat aan het etalage karwei. Toen Ali even weg was dacht ik het even waar te moeten nemen en die kerstversiering snel aan te brengen. Tja, snel...


Nu moet je bedenken dat het echt een hele (smalle) klim is om in de etalage te komen. Ik ben niet slank, ik ben ook niet lenig (ook nooit geweest - schrale troost). Zie je het voor je??? Ik bedenk dat ik een slee en een laagje fiberfill kan gebruiken voor het winterse effect. Op het moment dat ik de fiberfill half heb neergelegd, gaat de bel...... H'm, manlief is de hort op - er zit niets anders op dan me weer uit het aquarium te wurmen. Natuurlijk blijf ik achter van alles hangen, de etalagepop kiepert om.
Ach, klant komt bolletjes terugbrengen. Dat mag! Terug naar het Karwei. Weer hijs ik me in het hokje. De clou van een etalage is dat er een groot raam in zit. Voorbijgangers, buren, familie knikken me vriendelijk toe. Zouden ze die gutsende oksels hebben opgemerkt? Hup, slee er in. Tjonge wat is dat ding zwaar. Ik krijg het nog warmer..... ja, hoor - de bel! Ik kronkel over de slee terug naar de nauwe opening, hoor ergens achter mij nog wat vallen, kraken.... de post. Dank u!

Ik klim weer terug, hijg al een beetje...
Het nep-kerstgroen probeer ik provisorisch te bevestigen. Nooit geweten dat die nep takke-dingen een eigen wil hebben. Ze kronkelen overal heen, zitten vast in de slee - doing!: nu komt alles van het plafond weer los. Ik moet nodig douchen, denk ik nog..... dag, buurvrouw, knik ik met een donkerrood hoofd.

Natuurlijk, de bel, ik daal weer af.... of ik weet of je hier ergens kunt lunchen. Ach mensen, op een donkergrijze dag in december moet je dat niet vragen. Nee! Alleen boterhammen halen bij de supermarkt, dat kan wel:-) Ja, plassen mag hier wel even.... nu word ik toch wat wanhopig. Alleen de lampjes nog. Ik doe maar wat - het zal me worst wezen. Wie kijkt er nou bij mij in de etalage? Ik wurm me er uit. 'k Ben paars. Aubergine! Ik stop de stekker in het stopcontact. Natuurlijk - ze doen het niet..... ik hou van Kerst, echt waar.
(gelukkig bleek het kerstlampjes-euvel met een reserve lampje snel verholpen te zijn).
Manlief komt terug, vraagt of er nog wat bijzonders was... Nee hoor schat, alles onder controle!

*****

In de war - dat slaat op dit leuke patroontje van Sascha: een gehaakte muts! Ech waar, dit is niet gebreid.

Crochet Garter Stitch Hat pdf pattern INSTANT DOWNLOAD


Het lijkt net als gebreide ribbeltjes, maar is toch echt gehaakt! Je vind het leuke patroon op Etsy of Ravelry. Het patroon is te koop in het Engels en Nederlands.

Erbij horen deze gebreide gehaakte polsmoffen!
Patroontjes via Ravelry of Etsy.Beide patroontjes zijn ook in onze winkel te koop!

Ziezo, en nu de koffer in. Ik ga naar dromenland. Zie ik je morgen op de Handwerkmiddag? Vanaf half 2 ben je van harte welkom, het wordt weer heel gezellig!
9 opmerkingen:

 1. Goedemorgen, ik hoop dat je weer ZENN bent en dat de etalage goed is???? fijn weekend :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Och jee, wat een verhaal, ik voel met je mee al moet ik er ook om lachen :-)
  Krijgen we nog een foto van het eindresultaat te zien? Ik woon te ver weg, anders sprong ik op de fiets om even te komen kijken!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk herkenbaar verhaal. Maar jij schrijft het dan zo mooi op. Fijne dag vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan het me zo helemaal voorstellen. Zou ikzelf kunnen zijn. Maar het is weer klaar voor een jaar, als er niets loslaat tenminste........ Een heel fijn weekend. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhh geweldig geschreven, schitterend !!!!!

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sorry Jeanet, ik moest er wel om lachen, ik zie je zo voor me.
  Ik wens je een fijn weekend.
  Groetjes, Mirelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha wat een klus zeg en met een beetje fantasie zie ik het zo voor me.
  Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh jee... ik zie het gewoon voor me! Wat moet je je hopeloos hebben gevoeld daar in die etalage toen er weer een belletje rinkelde... En dat die lampjes het daarna ook nog eens niet deden, pffft! Ik zou ontploffen geloof ik, haha. Goede nachtrust gewenst en heel fijne dag morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb dit patroon net gewonnen, kan niet wachten om te beginnen!! Ik grinnik nog even na om jou in spagaat in de etalage :-) (En ik ben ook een soort tante Sindonia hoor, no worries).

  BeantwoordenVerwijderen