Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 8 december 2015

Glitter

Zo rond de feestdagen zie je in de kleding ook wat meer glitters en sparkeltjes terugkomen. Ook de brei- en haakgarens kun je oppimpen met wat lurex of pailletjes.


Zo is het het fijne mee-brei draadje Paillettes, een dun lurexdraadje dat je met elk soort garen kunt meerbreien of meehaken. De ienieminie-pailletjes maken het superfeestelijk.


Paillettes is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar (zie 1e foto). Er zit wel 390 meter op een bolletje (€ 3,95). Alleen een rand meebreien/haken kan natuurlijk ook. Je hoeft geen dikkere naald te gebruiken als je dit dunne draadje meebreit/haakt.
Eerder gebruikte ik dit garen al in de pompoenen.

Een lurex-draad die je "enkel" kunt verwerken is er ook. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.
(€ 3,00 per bol - 145 meter)
Ik haakte er deze sterren mee:


En bij sommige zit het fijne lurex-draadje al in het garen verwerkt: Deze sjieke trapjessjaal van Sascha maakte we van 1 bol Scheepjes Invicta Glamour (ook verkrijgbaar in heel veel andere kleuren).

(het pakketje voor deze sjaal is nog steeds te bestellen, even mailen)


Wat zullen we sprankelen...... :-)3 opmerkingen:

 1. Prachtige allemaal! Ja, met die glitter&glamour-garens kun je mooie dingen maken!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij de pompoenen gaf het paillettengaren een heel leuk effect. Heel makkelijk om mee te nemen met het breiwerk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt genieten van die glitter wolletjes. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...