Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 12 december 2015

Handwerkmiddag!

Jullie zitten natuurlijk nog te wachten op wat foto's van de Handwerkmiddag? Hier komen ze!
Wat een heerlijke dag was het....!


We startten de dag met de workshop Fair Isle breien met Wieke van Keulen. Er was een flinke groep en Wieke vertelde met verve over Fair Isle breien, de magic loop, continentaal breien en knipbiezen. Naarmate de ochtend vorderde werd de groep steeds stiller omdat er steeds intensiever werd gebreid :-) Gelukkig waren er de nodige versnaperingen om het energiepeil bij te vullen.


Maar aan het eind van de morgen had iedereen het toch aardig onder de knie! Nu nog thuis oefenen, dames....


In de morgenuren was het aan de winkelkant nog aardig rustig, zodat trouwe klanten nog alle tijd en ruimte hadden om mooie wolletjes uit te zoeken.


Tussen de middag konden we even bijkomen met een lekkere lunch, met dank aan Johanna voor de koude salade en mijn moeder voor de lekkere soep.'s Middags was het afgelopen met de relatieve rust. De winkel vulde zich met enthousiaste haaksters en breisters. Tassen gingen open en de handwerkinspiratie lag in elke hoek.
Het werd nóg leuker! Jolanda en Naomi stapten binnen met in hun tassen 2 prachtige exemplaren van de nieuwe Crochet Along voor 2016. Wow, we hadden de primeur....!!! Wat een prachtige dekens zijn dit, zoveel nieuwe steken en technieken. Zoveel nieuws te leren (een aanrader om hier aan mee te doen, van de week schrijf ik er meer over).


De haaksters in het gezelschap kregen alle tijd om de prachtige dekens te bekijken.
(wat een werk zit hier in!)


Maar ook deze prachtige zijden sjaal met kraaltjes van Claudia werd bewonderd.


En nog zo veel andere nieuwe en oude ideeën en projecten.


Geanimeerde gesprekken werden gevoerd, steekjes gebreid en gehaakt, en Wieke vertelde van alles over haar nieuwe tijdschrift (hij wordt toch leuk!).
Namens Miriam heel erg bedankt voor de giften in haar Afrika-potje. Het doosje blijft voorlopig in de winkel staan en ze zal jullie op de hoogte houden via mijn blog.
Tot slot nog deze gezellige schapenmuts, het gratis patroon vind je hier.


Iedereen weer heel hartelijk dank voor deze superleuke dag!
Ik ben even uitgeteld, maandag meld ik me weer...


10 opmerkingen:

 1. Wat gezellig, maar die schapenmuts lijkt me wel wat voor mijn zus Albèrtje van Knutselpret. Ik vind hem super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer dat ik er niet bij kon zijn, volgende keer ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk om te lezen en om de foto's te zien, het was vast en zeker een topdag!
  Ik mis alleen een foto van je etalage :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mij te ver weg, maar het ziet er heel gezellig uit. Samen bezig zijn is altijd leuker. Hartelijke groeten El

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dankjewel voor de gezellige namiddag! Blij dat ik erbij was.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgende keer in de lente/zomer?
  (We zijn toch niet gekomen he ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer, Kim! Ik heb echt naar je uitgekeken, in de zomer doen we het nog eens over, hoor!!!!

   Verwijderen
 7. Ik krijg nu nog meer zin om aan de deken te beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk, zo'n gezellige en inspirerende middag met gelijkgestemden! Ik zie weer heel veel prachtige haaksels en breisels voorbij komen op de foto's, wat een wolhalla!! Nu lekker bijkomen en nagenieten, lieve groet!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...