Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 17 december 2015

Fabienne

Soms heb ik al lang iets afgemaakt, en vergeet ik er over te bloggen. Dus bij deze een van mijn laatste projectjes;


Ik breide deze hele zachte sjaal met het garen Fabienne van Schachenmayr. 1 bol was genoeg voor deze sjaal van 2 meter lang en 20 cm breed.
Op een bol van 150 gram zit zo'n 330 meter. Ik breide met naald 6 mm en gebruikte een leuk steekje dan je vindt op deze link (even naar onderen scrollen voor de Nederlandse versie). 
Een bol kost € 10,50


Het garen is verkrijgbaar in 8 mooie poedertinten. De samenstelling is 58 % acryl, 20 % mohair, 12 % polyamide en 10% wol. Het is lekker zacht en wat bouclé-achtig van structuur.Eén bol is ook genoeg voor een capuchon-sjaal, het gratis patroon vind je hier (De laatste pagina is Nederlands). Ik zou voor deze capuchon-sjaal wel wat meer steken opzetten dan het patroon aangeeft, en breien op 6 mm.


Uiteraard is het garen prima voor een kol, heerlijk vest, kussen, en nog honderden andere leuke projectjes!3 opmerkingen:

  1. Hij is prachtig, en de wol ook zo super zacht! Ik heb in de winkel kunnen voelen en was meteen verkocht ;)!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi die capuchon sjaal. Heerlijk dat er zoveel patronen in veel talen verkrijgbaar zijn. Dan kunnen steeds meer mensen genieten van een patroon.

    BeantwoordenVerwijderen