Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 5 december 2015

Fleur de Lys

Sommige motieven zijn al oud - en tijdloos. Dat kun je zeker zeggen van het klassieke Fleur de Lys patroon (Franse lelie), symbool van de Maagd Maria (eeeh, even opgezocht op Wikipedia).
En waarom dan geen Franse lelie breien?


Deze trui kwam ik tegen op Ravelry, waar het (Engelse) patroon gratis is te downloaden. Gebreid met een effen en verloopkleur (Kauni of Aade) en uiteraard in het rond. De hals is vrij wijd (recht), de mouwen gebreid vanaf het pand.
Wil je geen trui, maar wel de Franse Lelie? Bij het patroon zit een schema - je kunt er dus ook prima een deken, kussen, tas of..... van maken! Nogmaals hier de link naar het patroon.
Aade garen hebben we volop op voorraad (alle blogposts met Aade-garen vind je hier op een rij).

Fijn weekend!


4 opmerkingen:

  1. Wat mooi zo'n warme trui en prachtige kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die is mooi!!! Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. en de Franse lelie is ook symbool van het Franse koningshuis. Volgens apocriefe geschriften zou dit zijn omdat (anders dus dan wikipedia vermeldt) het Franse koningshuis bestond uit nazaten van het in het geheim geboren kind van Jezus en Maria Magdalena

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...