Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 2 december 2015

Met koordjes

Wat kom ik toch veel leuke ideeën tegen! Uiteraard op het internet maar - nog veel leuker! - ook in de winkel zie ik zoveel creatieve dingen. Deze sjaal of kol is echt bijzonder:
Gemaakt van gepunnikte koordjes van verschillende kleuren (en materialen). Bundel ze samen, vlecht, knoop en maar er een dikke, kunstige, zéér originele kol of sjaal van.

Duik je restjes mand in, alles mag!Voor het punniken kun je een punnikmolen gebruiken (helaas werken ze niet allemaal even goed), met de hand punniken kan natuurlijk ook (jeuh! met de kinderen/kleinkinderen in de kerstvakantie...)

Bij de sjaal hieronder is handig gebruik gemaakt van het feit dat tricotsteek krult. Gewoon 4 of 6 steken opzetten en in tricotsteek breien: wordt net een koordje. Maar je kunt ook het trucje gebruiken van dit youtube filmpje:


Overigens kun je ook eenvoudig een i-cord haken, klik hier
3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk en origineel idee is dat voor een kol. Het lijkt ook bijna een byouterie. Geweldig en die kleuren. Bedankt voor de tips en de filmpjes. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuken kol . Dank zij een handige man heb ik gelukkig een molentje dat perfect werkt!
  Maar de filmpjes zijn leuk! Wel een geduldwerkje!
  Groetjes Aly

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haken gaat denk ik het snelst, maar een echt i-cord is precies hetzelfde als een gepunnikt koord. Voordeel is dat je ook met een ander aantal steken kunt "punniken", zoals 3. Of 5. Al moet je met meer steken de eerste en laatste steek wel heel goed naar elkaar toe trekken.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...