Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 7 december 2015

Kerst-ideetjes

Als Sint het land uit is, switchen we massaal om naar Kerst. Ik vind het altijd een beetje bizarre gewaarwording. De kerkklok die vanaf 6 december Kerstliedjes tingelt, de radio die voor de duizendste keer "Driving home for Christmas" laat horen (hij is al 3 keer de wereld rond gereden en blijkbaar nog steeds niet op tijd thuis voor Kerst). De kerstlichtjes vliegen ons weer om de oren, net als de Kerstreclames. Uiteraard is er op handwerkgebied ook een levendige uitbarsting van Kerst-ideeën.

Deze zag in vandaag bij Jellina, een van de vele ideeën van de Scheepjes Christmas Blog-hop.

Foto
Hier vind je het gratis patroontje.
Via de Facebook-pagina van Scheepjes vind je elke dag een nieuw idee van verschillende bloggers.

Ook bij Garnstudio (Drops) vind je elk dag een nieuw ideetje.


En zo zijn er nog veel meer. Deze vond ik ook erg leuk, gevonden bij Petals to Picots. Het patroon is in het Engels, maar voor wie vaker amigurumi heeft gehaakt is het goed te volgen.


crochet christmas tree pattern

En in de loop der jaren heb ik al veel meer Kerst-ideetjes verzameld, je vind ze allemaal terug onder het label Kerst. (oei, dat zijn er best veel...)

2 opmerkingen:

  1. Leuke kerstboompjes, wie wil kan er nog enkele maken!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke kerstideetjes! En wat betreft dat kerstliedje Driving home for Christnss, hoorde ik vanmorgen dat ze hem of zanger Chris Rhea maar een navigatie systeem moesten geven om eindelijk eens aan te komen! Haha!

    BeantwoordenVerwijderen