Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 9 juli 2014

Chique

Soms is haken heel chique! Hoewel ik op mijn blog vaak kleurrijke voorbeelden laat zien (dat ziet er nou eenmaal beter uit op een plaatje), laat deze foto zien dat bijv. zwart én een simpel krukje ook heel mooi kunnen zijn.

Chargement en cours...

Ik vond de foto hier, dus zonder patroon - zelf verzinnen! Op het internet kun je veel gratis patronen vinden van verschillende granny squares, bijvoorbeeld op Lindevrouwsweb. Vervang de kleurtjes door 1 kleur en het resultaat wordt heel verassend! Speel een beetje met verschillende garens en naalddiktes om het juiste formaat te vinden.


O ja, en gisteren heb ik nogal wat reacties gekregen op het logje over de lieve popjes van Mary Jane's Tearoom. Lieve mensen, lees a.u.b. de intro boven mijn blog nog eens goed. Helaas kan ik écht niet voor de duizenden lezers van mijn blog patronen bestellen - ik zou er een dagtaak aan hebben. En áls er een Nederlandse vertaling zou zijn had ik die er echt wel bijgezet! Vraag in je omgeving eens aan mensen die je kunnen helpen, en lukt dat niet dan zijn er nog 1500 andere ideeën op mijn blog waar je vast wel iets leuks van kan maken...

6 opmerkingen:

  1. Wat een mooi accent, de krukjes zien er direct anders uit... Dank je voor de tip, aan het denken dat ik dat ook kan doen met een stoeltje in mijn klas!
    Groetjes Sofie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hm, zo kan ik natuurlijk ook een overtrek maken voor de kussen van de tuinstoelen. Zo effen lijkt het gelijk minder oubollig.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig en chique tegelijk inderdaad.
    Mooi idee voor onze krukjes ook.
    Groetjes van Riet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer dat ik geen krukjes heb, want ik vind dit er inderdaad erg leuk en chique uitzien!
    Groetjes Andrea

    BeantwoordenVerwijderen