Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

donderdag 10 juli 2014

Amish Puzzel Bal

Dit grappige speel-en-puzzle-balletje staat bekend als een Amish Puzzle Ball. Je zit ze vaak in stoffen versies, maar je kunt ze natuurlijk ook prima haken!


Deze vond ik hier, maar het patroon is niet in het Nederlands. Na wat speurwerk vond ik echter van een dergelijk balletje ook een gratis Nederlandse beschrijving, op Aurora's handwerkwereldje:


Het origineel komt van Dedri, je vindt daat het originele patroon in het Engels, met ook veel foto's ter verduidelijking.

Amish Puzzle Ball2 Crochet Amish Puzzle Ball Pattern

Overigens vind je op het blog van Dedri Look what I made ook nog hele leuke varianten op deze puzzelbal. Deze patronen zijn ook gratis, maar in het Engels.

5 opmerkingen:

 1. Is een heel mooi idee voor een geboortegeschenkje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die octopus is de max! heel erg steampunk in andere kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja leuk zijn ze he?! Bij de geboorte van onze dochter ruim 13 jaar geleden kregen we een stoffen versie als kraamcadeau en die hebben we altijd bewaard ;) Als ik ze nu steeds gehaakt zie dan weet ik zeker dat ik die nog eens als kraamcadeau zal haken, ze zijn zo geweldig! Bedankt voor de link.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie je bericht nu pas. Deze heb ik voor mijn kleindochter gehaakt. Zo leuk. Een aanrader.
  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...