Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 9 juli 2014

Chique

Soms is haken heel chique! Hoewel ik op mijn blog vaak kleurrijke voorbeelden laat zien (dat ziet er nou eenmaal beter uit op een plaatje), laat deze foto zien dat bijv. zwart én een simpel krukje ook heel mooi kunnen zijn.

Chargement en cours...

Ik vond de foto hier, dus zonder patroon - zelf verzinnen! Op het internet kun je veel gratis patronen vinden van verschillende granny squares, bijvoorbeeld op Lindevrouwsweb. Vervang de kleurtjes door 1 kleur en het resultaat wordt heel verassend! Speel een beetje met verschillende garens en naalddiktes om het juiste formaat te vinden.


O ja, en gisteren heb ik nogal wat reacties gekregen op het logje over de lieve popjes van Mary Jane's Tearoom. Lieve mensen, lees a.u.b. de intro boven mijn blog nog eens goed. Helaas kan ik écht niet voor de duizenden lezers van mijn blog patronen bestellen - ik zou er een dagtaak aan hebben. En áls er een Nederlandse vertaling zou zijn had ik die er echt wel bijgezet! Vraag in je omgeving eens aan mensen die je kunnen helpen, en lukt dat niet dan zijn er nog 1500 andere ideeën op mijn blog waar je vast wel iets leuks van kan maken...

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi accent, de krukjes zien er direct anders uit... Dank je voor de tip, aan het denken dat ik dat ook kan doen met een stoeltje in mijn klas!
  Groetjes Sofie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hm, zo kan ik natuurlijk ook een overtrek maken voor de kussen van de tuinstoelen. Zo effen lijkt het gelijk minder oubollig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig en chique tegelijk inderdaad.
  Mooi idee voor onze krukjes ook.
  Groetjes van Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat ik geen krukjes heb, want ik vind dit er inderdaad erg leuk en chique uitzien!
  Groetjes Andrea

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...