Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

woensdag 9 juli 2014

Knipbies - een demonstratie!

Fair Isle breien mag weer op een grote belangstelling rekenen. Het is een beetje alsof je schildert met bolletjes wol, en ik zie op het internet de prachtigste sjaals en andere werkstukken langskomen. Misschien doe je ook wel mee met de Fair Isle Sampler van Wieke van Keulen.

Veel van deze werkstukken worden in het rond gebreid (zodat je alleen maar recht hoeft te breien). Voor een rechte lap maak je dan gebruik van een knipbies. Zo'n stukje breiwerk wat je middendoor moet knippen! Dát heb ik nog nooit gedaan (voor diegenen die in de veronderstelling zijn dat ik alles weet, kan of heb gedaan - ik moet jullie bitter teleurstellen.... !). En nu heeft Charlotte zo'n prachtige fair isle sjaal gebreid die éigenlijk nu doorgeknipt moet worden, om er een prachtige rechte sjaal van te gaan maken.


En omdat we denken dat vast nog meer mensen dit best eens willen zien, doen we dat in de winkel. Zet maar in je agenda: Zaterdag 26 juli om 14.00 uur gaan we de knipbies doorknippen! Iedereen van harte welkom. En natuurlijk kun je vragen stellen, mee lachen-knippen-kwebbelen. Met een pot koffie en thee en wat lekkers wordt het vast weer heel gezellig. En ik vind het altijd erg leuk als je je handwerk mee neemt :-)12 opmerkingen:

 1. no way dat ik dat zou durven knippen....stel u voor dat het mislukt....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat knippen gaat goed komen! Zelf heb ik het 1 keer gedaan, spannend maar ook leuk :-). Ik zal wel proberen te komen, want het blijft leuk!
  Knap van Charlotte dat ze zo lang kan wachten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf!! De mijne is nog lang niet zover als dit prachtige exemplaar.. zucht! Maar misschien schuif ik die middag wel gezellig aan. Lijkt me fijn het een keer in het echie te zien!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oo, als ik mijn man zo gek krijg om mee te rijden kom ik kijken. Ben zo benieuwd hoe dat gaat.
  Dus wie weet tot dan.

  Gr Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, wat spannend! Ik had het graag gezien, maar wij zijn dan op vakantie (ook veel zin in!). Ik zie het resultaat vast nog wel op deze blog, succes!
  Groetjes Monique.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Me lijkt het mega eng om in zo'n mooi breiwerk te knippen! Maar ik zal er zijn, dat moet ik zien! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, Jo - jij bent er altijd :-)
   Zonder jou knippen we niets....!!

   Verwijderen
 7. Helaas dat gaat me niet lukken! Beetje te ver rijden. Gaat vast wel een verslag komen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zag ze dat in noorwegen doen, zo eng, ik dacht eerst dat ze me voor de gek hielden

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige kleuren en patroon heeft deze sjaal. Veel succes en plezier tijdens het knippen van de bies. Het is best spannend om te doen, maar met de juiste voorbereiding en concentratie is het eigenlijk helemaal niet zo heel moeilijk. En dan komt het moment dat het breiwerk uitgevouwen kan worden en in zijn volle glorie kan worden bekeken, geweldig!
  Succes en veel plezier tijdens de 'knipmiddag'!
  Groetjes weer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit wordt SPANNEND, om die bies zomaar door te knippen, zou er nachtmerries van hebben op voorhand al. Misschien kan je Marjan hierboven vragen, die heeft het al meermaals gedaan. De sjaal ziet er supermooi uit, nu al!!!
  Succes op de knipdag!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kom meekijken naar dat knipwerk en popel om je in je winkel te komen snuffelen! x

  BeantwoordenVerwijderen