zaterdag 12 juli 2014

Zo vrolijk!

Wat een sombere dag vandaag! Althans het weer hier. Oef - het druilde, miezerde, somberde de hele dag. Daarom ben ik blij dat ik vandaag de o-zo-vrolijke tas van Jellina zag. Kijk, daar kan een hele dag miezer niet tegenop :-)

Foto

Van alle Albert Heijn tassen die ik de laatste tijd voorbij zie komen, vind ik dit wel een van de leukste! Misschien ben ik een heel klein beetje bevooroordeeld, want ze maakte 'm van een van mijn favoriete kleurtjes sokkenwol, Trekking XXL 550. Het is maar weer een bewijs dat het begrip "sokkenwol" helemaal niets over sokken zegt, maar meer over de dikte/lengte/kwaliteit van het garen. 

Op het blog van Jellina staat hoe deze tas is gemaakt, ze gebruikte 2 bollen effen en 2 bollen gemeleerde sokkenwol (à 100 gram).

Foto

En een beetje vrolijkheid was wel nodig na zo'n miezerdag. Na 3 of 4 dagen wil ik de zon wel weer zien. Het was ook wel een beetje jammer voor onze dag op de werf - en zeker ook voor mijn stijfgesteven zondagse klederdracht muts, want die zag er na een halve dag vochtigheid uit als een wapperend zeildoek. Dus die maar haverwege afgezet. Bij deze een klein verslagje van deze dag:


Al vroeg was iedereen in de weer op de werf om alles in gereedheid te brengen. En aan de kade een heleboel oude schepen van de bruine vloot. Naast de oude ambachten en de demonstraties in de loodsen van de werf waren er ook culinaire lekkernijen. Uiteraard VIS :-)  De vissoep was echt niet te versmaden!


Natúúrlijk werden de garnalen gepeld, verser kun je ze niet krijgen!En dit te restaureren exemplaar heeft wel een hele toepasselijke naam! Voor de niet Zeeuwen: Gornaet = Garnalen.


We hadden de kraam ingepakt en zaten lekker droog, bovendien hadden we de hele middag live-muziek.


Wil je de oude zeilschepen eens in actie zien? Kom dan volgende week zaterdag (19 juli) naar Veere, waar op het Veerse Meer de Van Loon Hardzeildag wordt gehouden. Je leest er meer over onder het label Veere.

En tot slot wil ik jullie deze ienie-mienie-visserstruitjes laten zien die ik gisteren mocht bewonderen, gemaakt door een klant. Gebreid op naalden 0.8 mm - helemaal volgens patroon van de verschillende vissersplaatsen. Ter illustratie heb ik er maar een 50grams-bolletje naast gelegd voor het perspectief. Wat knap!! 
9 opmerkingen:

 1. leuke tas, ben ook van plan om er een te maken....heb vandaag ook op de markt gestaan maar het was maar saai weer, groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in het noorden van het land was het een zonnige dag.

  Heb je die minitruitjes zelf gebreid? Naar de patronen uit het boek met visserstruien?

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja jammer he van het weer....
  Op de foto's zien er toch nog wel aantrekkelijk uit hoor!
  Op het moment rommelt het hier zelfs....zomertje waar blijf je toch?
  Van de week wordt het wat beter geloof ik.

  En anders kom ik gewoon naar je winkel met mijn tas even wat vrolijkheid brengen,
  en mijn tas vullen natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Miezer? Het was hier in het Noord Westen een prachtige dag. Wat jammer want een zonnetje is vaak net de kers op de taart op zo'n dag. En die truitjes vind ik echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's weer van jullie dorp.je weet ik ben er gek op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier was het warm en plakkerig, voor mij niet echt prettig. Maar door jouw leuke verslag en de mooie foto's werd ik weer opgepept. Wat een prachtige minitruitjes, een prijs waard.. Je zou ze zo in laten lijsten. Fijn weekend verder, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige AH-tas en ook hier verlangen we almaar naar beter weer! Gelukkig zat jullie kraampje goed ingepakt. Prachtige hippie minitruitjes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga een keer een tripje Nederland plannen rondom zo'n visserijdag. Ziet er zo gezellig uit, en dan al die visgerechten, mmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en niet te vergeten een bepaalde handwerkwinkel waar ik dan meteen kan rondneuzen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen