Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zaterdag 12 juli 2014

Zo vrolijk!

Wat een sombere dag vandaag! Althans het weer hier. Oef - het druilde, miezerde, somberde de hele dag. Daarom ben ik blij dat ik vandaag de o-zo-vrolijke tas van Jellina zag. Kijk, daar kan een hele dag miezer niet tegenop :-)

Foto

Van alle Albert Heijn tassen die ik de laatste tijd voorbij zie komen, vind ik dit wel een van de leukste! Misschien ben ik een heel klein beetje bevooroordeeld, want ze maakte 'm van een van mijn favoriete kleurtjes sokkenwol, Trekking XXL 550. Het is maar weer een bewijs dat het begrip "sokkenwol" helemaal niets over sokken zegt, maar meer over de dikte/lengte/kwaliteit van het garen. 

Op het blog van Jellina staat hoe deze tas is gemaakt, ze gebruikte 2 bollen effen en 2 bollen gemeleerde sokkenwol (à 100 gram).

Foto

En een beetje vrolijkheid was wel nodig na zo'n miezerdag. Na 3 of 4 dagen wil ik de zon wel weer zien. Het was ook wel een beetje jammer voor onze dag op de werf - en zeker ook voor mijn stijfgesteven zondagse klederdracht muts, want die zag er na een halve dag vochtigheid uit als een wapperend zeildoek. Dus die maar haverwege afgezet. Bij deze een klein verslagje van deze dag:


Al vroeg was iedereen in de weer op de werf om alles in gereedheid te brengen. En aan de kade een heleboel oude schepen van de bruine vloot. Naast de oude ambachten en de demonstraties in de loodsen van de werf waren er ook culinaire lekkernijen. Uiteraard VIS :-)  De vissoep was echt niet te versmaden!


Natúúrlijk werden de garnalen gepeld, verser kun je ze niet krijgen!En dit te restaureren exemplaar heeft wel een hele toepasselijke naam! Voor de niet Zeeuwen: Gornaet = Garnalen.


We hadden de kraam ingepakt en zaten lekker droog, bovendien hadden we de hele middag live-muziek.


Wil je de oude zeilschepen eens in actie zien? Kom dan volgende week zaterdag (19 juli) naar Veere, waar op het Veerse Meer de Van Loon Hardzeildag wordt gehouden. Je leest er meer over onder het label Veere.

En tot slot wil ik jullie deze ienie-mienie-visserstruitjes laten zien die ik gisteren mocht bewonderen, gemaakt door een klant. Gebreid op naalden 0.8 mm - helemaal volgens patroon van de verschillende vissersplaatsen. Ter illustratie heb ik er maar een 50grams-bolletje naast gelegd voor het perspectief. Wat knap!! 
9 opmerkingen:

 1. leuke tas, ben ook van plan om er een te maken....heb vandaag ook op de markt gestaan maar het was maar saai weer, groetjes Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in het noorden van het land was het een zonnige dag.

  Heb je die minitruitjes zelf gebreid? Naar de patronen uit het boek met visserstruien?

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja jammer he van het weer....
  Op de foto's zien er toch nog wel aantrekkelijk uit hoor!
  Op het moment rommelt het hier zelfs....zomertje waar blijf je toch?
  Van de week wordt het wat beter geloof ik.

  En anders kom ik gewoon naar je winkel met mijn tas even wat vrolijkheid brengen,
  en mijn tas vullen natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Miezer? Het was hier in het Noord Westen een prachtige dag. Wat jammer want een zonnetje is vaak net de kers op de taart op zo'n dag. En die truitjes vind ik echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke foto's weer van jullie dorp.je weet ik ben er gek op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hier was het warm en plakkerig, voor mij niet echt prettig. Maar door jouw leuke verslag en de mooie foto's werd ik weer opgepept. Wat een prachtige minitruitjes, een prijs waard.. Je zou ze zo in laten lijsten. Fijn weekend verder, Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige AH-tas en ook hier verlangen we almaar naar beter weer! Gelukkig zat jullie kraampje goed ingepakt. Prachtige hippie minitruitjes!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga een keer een tripje Nederland plannen rondom zo'n visserijdag. Ziet er zo gezellig uit, en dan al die visgerechten, mmmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. en niet te vergeten een bepaalde handwerkwinkel waar ik dan meteen kan rondneuzen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...