Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag en donderdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur, op afspraak!

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

dinsdag 8 juli 2014

Poppen!

Al vaak heb ik geblogd over de prachtige patronen van Mary Janes Tearoom, kijk maar even terug hierhierhier en hier. En nu zag ik gisteren dat er nieuwe patronen zijn van snoezige poppen!


Wat een schatjes! Als je een kijkje neemt op het blog van Mary Janes Tearoom kun je de kleine details bewonderen.De patronen zijn in het Engels, maar zeer uitgebreid en met veel foto's. De poppen worden "plat" gebreid - op 2 naalden, en later in elkaar gezet. Ook dit staat uitgebreid beschreven op het patroon, waar 4 variaties op de pop staan vermeld. Je kunt het patroon kopen via Ravelry of Etsy. En als je toch aan het kijken bent moet je zeker eens even kijken bij de andere patronen.......!


12 opmerkingen:

 1. Heel mooie poppen. Jammer dat hier geen kandidaten meer in huis zijn om met poppen te spelen :-)
  Groetjes, Tinne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige poppen. Leuk om voor onze kleindochter te maken.
  Groetjes, Antje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. geweldig leuk en wil het patroon graag hebben, maar ik heb geen paypal rekening of credit card en wil dat ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kun je hier iets mee Tineke?
   En dan het patroon aanpassen?

   http://www.hobbydoos.nl/patronen/breien/konijnjongen.asp

   Verwijderen
  2. of deze?

   http://nl.hobbyjournaal.nl/creatie/399171/Ernie.htm

   Verwijderen
  3. en nog eentje gevonden ;-)

   http://busybessy.blogspot.nl/search/label/Maggie

   Verwijderen
 4. Net het patroon besteld...nu maar hopen op een kleindochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga op zoek naar een ander patroon dat er wel op lijkt.
  En dan met een beetje fantasie en dit als voorbeeld, moet het dacht ik toch wel lukken.
  Heb alleen zoons maar k vind vast wel een mooi plekje in de woonkamer om er zelf van te genieten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige lieve knuffelpopjes, ik kende haar blog al wel langer, maar wat we tegenhoudt is dat alles op 2 naalden wordt gebreid en je dus een hoop naaiwerk eraan hebt om alles in elkaar te krijgen. Persoonlijk brei ik liever op 4 naalden popjes en knuffels, zoals arne en carlos of anita van "zij maakt het" een pak minder werk.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het patroon gelijk besteld en ben nu aan het dubben of het eerst een blondje wordt of toch een brunette... zo schattig. Ik heb vorig jaar het konijn gemaakt van deze ontwerpster, was ook schattig.. Wel veel werk om in elkaar te zetten maar ja.
  Groetjes Astrid
  http://breien-als-verslaving.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig, maar ik wil liever rondbreien.

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...