Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 29 september 2015

Uit z'n jasje

De winkel groeit een heel klein beetje uit zijn jasje. Vanavond ben ik weer bezig geweest om wat vakken bij te vullen, in te schuiven, maar de rek is er nu wel een beetje uit.... Wintergarens hebben nu eenmaal meer volume dan zomerkatoentjes, en de kubieke meters van mijn winkeltje groeien niet parallel met mijn wensen...dus toog Ali om een een kastje van het Zweedse warenhuis. Dan moeten we dat nog even in elkaar schroeven, schuiven, opruimen, en - joehoe - weer vullen (zo gepiept).

Tussendoor toch nog even een ideetje opgezocht - ook een jasje :-)
Dit sleutelhoesje is zo leuk! Ik vond het op het Deense blog Fru Madsen. Het patroontje is in het Deens, maar met Google Vertaler kom je een heel eind!


Kijk goed naar de kleuren en de vorm en dan lukt het vast! 


Foto's en idee: Fru Madsens.


7 opmerkingen:

  1. Hij is leuk Jeanet!! Het is vast vossentijd, ik zag op fb ook al vossenmutsjes en een sjaal voorbij komen. Heel leuk!!
    Je kastje hoop ik heel binnenkort te komen bewonderen, kan ik meteen zien wat er weer voor moois is bijgekomen in je winkel :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We kunnen toch altijd een kastje erbij gebruiken ;-) , helaas....de winkel is voor mij heel ver weg, helemaal aan de andere kant van Nederland, maar af en toe neem ik virtueel een kijkje, mooi!
    Het vosje is ook prachtig, bedankt voor weer een leuk idee!
    Fijne dag
    Francisca

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, dan maar een kastje erbij. Als het niet linksom wil, dan maar rechtsom.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een leuke tip weer, en succes met ruimen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jammer dat jouw winkelpand niet mee wil groeien met de hoeveelheid garens. Aan de andere kant goed om keuzes te moeten maken, want er zijn zo onwijs veel soorten garens. De vossleutelhanger is echt super leuk.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Schattig z'n vossenhoesje... Herkenbaar hoor ik groei onder tussen ook uit mijn knutselkamer en heb al een en ander verplaatst naar de woonkamer... Misschien toch eens wat weg gooien of geven en opnieuw inrichten... Maar ja met een winkel kan dat natuurlijk niet...

    Lieve groet,dinah

    BeantwoordenVerwijderen