Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 15 september 2015

Regenboog

Garens met kleurverloop zijn de laatste jaren heel erg populair. Je kan er dan ook prachtige dingen van maken. We verkopen sinds vorig jaar het Aade garen (vergelijkbaar met Kauni), dit 100% wollen garen heeft een heel langzaam verloop. Ik blogde er eerder over, onder het label Aade vind je alles op een rij.
Maar de mogelijkheden zijn eindeloos met dit garen! Zo staat deze tas al heel lang op mijn favorietenlijst op Ravelry.



Gebreid met de kleur Regenboog in Fair Isle-techniek. Door gebruik te maken van het langzame verloop kun je prachtig "tegen elkaar in" breien met dezelfde kleur. Na het breien is de tas vervilt. 
Je kunt het gratis patroon (Engels) vinden op Ravelry naar een patroon van Karen Stelzer.
(en met dit wisselvallige weer is het beslist Regenbogen-tijd!)

Op Ravelry kun je (als je bent ingelogd) ook izen wat andere breisters over de hele wereld hebben gemaakt van dit patroon, en dan kom je ook hele andere kleuren-combi's tegen.

Zo is Regenboog met een witte achtergrond ook prachtig!
(Foto Ravelry

of liever Herfst-tinten?
(Foto: Ravelry)

Bedenk dat je tas krimpt bij het vilten! Hij wordt dan ook wel steviger. Deze wol is erg geschikt voor vilten, dat lukt natuurlijk niet bij Superwash-wol of synthetisch garen.
Bij het patroon zit een tel-schema, dat maakt het makkelijk om het patroon te gebruiken voor andere projecten zoals bijv. een sjaal of kussen.

Dit garen is 100% wol en ook wat ruwer. Het wordt beslist zachter na een eucalan-badje, maar als je al last krijgt van kriebel als je het woord "wol" hóórt, moet je dit garen misschien niet nemen :-)
Het kleurverloop is echter onmiskenbaar schitterend! En een tas hoeft niet rond je hals.... 



De strengen zijn allemaal verschillend van gewicht, en dus ook in prijs. De wol kost € 7,00/100 gram en er zit 400 meter op 100 gram wol.

Een heel ander project is met dit garen de omslagdoek die Johanna breide, je vindt de beschrijving van dit prachtige project op Johanna's blog.





5 opmerkingen:

  1. Schitterend garen is dit toch. Het patroontje staat al heel lang op mijn favorietenlijst.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig garen.... Haakte je er ook al eens wat mee?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zelf niet, maar Jellina wel! kijk even op http://blij-dat-ik-brei.blogspot.nl/2015/05/vilten.html

      Verwijderen
  3. heel mooi garen is dit inderdaad, ik heb dat patroon gebreid in een stola met dat garen ook, ik vond het heel fijn breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een pracht is dit weer om te zien! Je hebt weer heel veel strengen zie ik, toen ik er was was er niet zoveel meer, toch ben ik blij met de kleur die ik aankocht, iedereen vindt het geweldig mooi! Die tassen zien er ook heel leuk uit, kan ik misschien rond mijn recent aangekochte AH-tas breien ;-)
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen