Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 10 september 2015

Kleurenspel

Deze morgen had ik hoog bezoek! De breiclub uit Hulst kwam een dagje naar d'n overkant, en de winkel werd vanmorgen dan ook gevuld met een hele club creatieve dames. Wat was dat leuk :-)
Want de liefde en het enthousiasme over handwerken werd heerlijk gedeeld en heel wat ideeën werden over en weer gewisseld. Helaas heb ik geen foto's van het hele gebeuren, maar ik heb er van genoten!
(Mocht je een keer langs willen komen met je handwerkclub, dan ben je van harte welkom. Bel of mail wel even van te voren want dan zetten we ook de koffie weer klaar....)


Vandaag een breiseltje dat niet moeilijk is maar wel prachtig door het kleurenspel. Deze kol is rondgebreid (een prima project als je continentaal breien wilt oefenen!). Ik vond het idee bij The Purl Bee. De kol is dubbel en dus omkeerbaar. 


Hoewel het idee eenvoudig is, zijn er wel een paar technieken gebruikt die het resultaat nóg mooier maken. Uiteraard is er prachtig garen gekozen (The Purl Soho is een winkel in New York, dus niet echt om de hoek - er zijn wel goede alternatieven te vinden!), er is gebruik gemaakt van een tijdelijke (gehaakte) opzet, en de kol is dichtgemaakt met de Kitchener Steek, zodat er geen naden zichtbaar zijn.
Op de The Purl Bee vind je de Engelse beschrijving en links naar de verschillende technieken. Het kolletje loopt ietsie-pietsie taps, zodat het nét wat mooier zit!


1 opmerking:

  1. Hier zou je toch perfect Unicatgaren voor kunnen nemen? Dan heb je hetzelfde kleurenspel in je garen ongeveer en ook heel mooi garen natuurlijk.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen