Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 8 september 2015

Boho-Poncho

Vaak krijg ik de vraag naar patronen van poncho's. Ik heb er al wel een paar al op mijn blog vermeld, maar deze is wel weer zéér vermeldenswaardig :-)


Deze Boho-poncho werd ontworpen en gemaakt door Fieke van HaakTrend, en ik mocht van haar linken naar het Nederlandse patroon. Dit gratis patroon kun je downloaden via Ravelry.
Voor Ravelry heb je een account nodig (naam en wachtwoord). Het is de moeite waard om dit eens te doen - want je vindt op deze website de mooiste patronen vanuit de hele wereld. Je krijgt geen spam of ongewenste mails via Ravelry.

Deze Boho-poncho werd gehaakt op nld 6, met garen voor naalddikte 4½ mm. Het patroon is echter eenvoudig aan te passen aan je garen dat je kiest, even een proefje haken is verstandig! Met veel foto's en duidelijke omschrijving in het Nederlands is dit weer een mooie aanvulling voor mijn lange to-do-lijst (maar deze stijgt met stip).
Kijk zeker ook eens op de Facebook-pagina van Haaktrend. 

H'm die nieuwe lading wol kan nu niet snel genoeg binnenkomen, want zo tussen de seizoenen is een poncho toch wel heel handig.......

6 opmerkingen:

  1. Ik ben met deze bezig! Bijna klaar en wordt heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. nee hoor, het patroon is echt gratis te downloaden. Het enige wat je nodig hebt is een account bij Ravelry

      Verwijderen
    2. Niet echt... Account of niet.. Betalen.

      Verwijderen
  3. Het is n iet gratis...je moet ervoor betalen...als dat zo is vind ik dat de site blij dat ik brei...moet veranderen in de tekst

    BeantwoordenVerwijderen