Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 18 september 2015

African Adventure

Het is al weer een tijdje geleden dat ik blogde over het EBOO-project, je kunt het hier nog eens nalezen. Van Marieke (contactpersoon van deze actie) heb ik begrepen dat er al heel veel reacties zijn gekomen van lieve breisters die graag een trui voor dit goede doel wilden breien. De eerste truien zijn al uitgedeeld, maar je mag zeker nog meedoen.


Wil je ook een trui breien voor de schoolkinderen in Kenia? Neem dan contact op met Marieke Oudman, of kijk op de website van Eboo in Kenia.

Deze deken vond ik op Ravelry - en ik moest gelijk weer aan het Afrikaanse project denken (ik maak soms rare sprongetjes in mijn hoofd). Deze deken heet namelijk An African Adventure!


Geweldig! Dit breiwerk lijkt alsof het een kleurige Afrikaanse stof is. De deken heeft als basis een veelvoud van deze vorm:


Ik vond deze deken via Ravelry, je kunt het Engelse patroon ook hier (PDF) terugvinden.


Misschien niet het makkelijkste patroon, maar alleen al om naar te kijken is het een feestje! Het bestaat / iemand heeft het bedacht en opgeschreven. Hoe leuk is internet :-)

Wat een avontuur....


(hihi, dit is geen Afrikaans maar een Hobbit-avontuur. Minstens zo leuk!)

3 opmerkingen: