Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 22 juni 2023

Klaar.......... min of meer...

 



Het is elk jaar weer hetzelfde, altijd moet er nog van alles in de winkel klaargemaakt worden voor de Visserijdag (a.s. zaterdag), zoals een beetje passende etalage.
Met een etalage op het zuiden, volle zon en veel klimwerk - ontzie ik het nogal eens om de boel om te wisselen. De afgelopen weken hield ik zelfs het vouwgordijn maar dicht om de warmte buiten te houden maar vandaag moest het er dan echt van komen. Het is ongetwijfeld erg vermakelijk om mij in de nauwe ruimte allerlei capriolen te zien maken om er wat van te maken. Ik was donkerrood toen ik er uitgeklommen was maar afijn, het zit er in!


Het is wel een opmerkelijk jaar geweest want vorig jaar trok ik direct ná de visserijdag nog een keer de klederdracht aan voor de opnames van Denkend aan Holland. Toen was het ook zo warm 😅😉, maar wat een reacties kregen we toen in augustus de uitzending was geweest. Je leest het hier nog eens na. En de uitzending is nog steeds te bekijken.


Het leverde in elk geval een hernieuwde belangstelling op voor de visserstruien en ook onze klederdracht mag zich in een heleboel enthousiasme verheugen! Zaterdag lopen er weer een aantal dames in dracht en er is natuurlijk van alles te beleven! Ringrijden, braderie, museum, vermaak voor kinderen, veel vis in soorten en maten, een heleboel muziek-optredens en nog veel meer!

Ben je in de buurt, kom dan vooral met de fiets of met de trein! Arnemuiden is niet groot en het aantal parkeerplaatsen is beperkt. 
Morgen draai ik eerst nog een dienst in het verpleeghuis maar zaterdag sta ik een hele dag voor jullie klaar!


Tussen de bedrijven door naaide ik ook nog een aantal sterke keukenschorten van het Zeeuwse Schortenbont. Die lagen al minstens 3 jaar geknipt te wachten tot ze eindelijk klaar waren maar tadaaaaa!






2 opmerkingen:

  1. Inge Blankenstein22 juni 2023 om 22:58

    Je etalage ziet er in elk geval prachtig uit! Ben dol op poppen in klederdracht en gember veel, ook Zeeuwse!

    BeantwoordenVerwijderen